Šīs sulīgās ogas pirmsākumi meklējami Āfrikā, un tikai pēc tam to atpazīstamība paplašinājusies citās tuvajās valstīs, kā arī Eiropā, vēsta "NationalGeographic". Arbūzu audzēšanas un ēšanas tradīcija turpinās jau gadu tūkstošiem un šobrīd it nemaz neplāno savu ritējumu pārtraukt.
Kāpēc šī oga tika kultivēta? Lauksaimniecības pētījuma organizācijas (Agricultural Research Organization in Istrael) pārstāvis Harijs Paris skaidro, ka tas saistāms ar arbūza konsistenci – tas ir ūdeņains un ātri nebojājas, tāpēc ēģiptieši varēja tos uzglabāt ēnainās vietās ilgi jo ilgi.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit