Ekvadora - 8
Droši vien esat redzējuši jūrascūciņu – pūkainu un mīlīgu mājdzīvnieku. Vismaz tāda bija mana līdzšinējā asociācija. Tagad tā ir mainījusies. Šeit, Ekvadorā, kur pašlaik uzturos, un dažās citās Dienvidamerikas valstīs jūrascūciņa jeb kā vietējie iedzīvotāji to sauc "cuy" (kew-y), ir delikatese.

Pateicoties manam pirmajam "CouchSurfing" namatēvam Diego, kas mani izmitināja Ekvadoras galvaspilsētā Kito, man bija iespēja nobaudīt mājās gatavotu jūrascūciņu. Ko lai saka? Kā mana labākā draudzene un šī ceļojuma biedrene mēdz sacīt: "Tā ir gaļa, to ēd!" Lai gan "cuy" bija specifiska garša, kopumā jāsaka, ka garšoja tīri labi. Tajā pašā laikā, ja man ir izvēle, es priekšroku dodu cita veida gaļai, jo droši varu apgalvot, ka jūrascūciņas gaļa nekļūs par manu iecienītāko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!