cūkgaļas cepetis, gaļa, vakariņas, sātīga maltīte
Foto: Shutterstock

Otrdien, 17. oktobrī, pulksten 11 Valmiermuižas Alus virtuvē Vidzemes plānošanas reģions pulcinās kopā Vidzemes novadu krodziņu, restorānu, viesu namu saimniekus, mājražotājus un citus interesentus, lai stāstītu par jauna kulinārā tūrisma ceļa "Livonijas garša" veidošanu. Dalībnieki uzzinās par iespējām piedalīties šajā projektā, lai kopīgi veidotu jaunu, gardēžiem un Latvijas un Igaunijas apceļotājiem saistošu zīmolu, kas konkurētu ar gastronomiskā tūrisma galamērķiem citviet Eiropā, pastāstīja Zane Kaķe, kulinārā ceļa "Livonijas garša" sabiedrisko attiecību speciāliste.

Tūrisma maršruts "Livonijas garša" tiek īstenots "Interreg Estonia – Latvia" projekta "Livonijas kulinārais ceļš" ietvaros. Jaunā zīmola "Livonijas garša" iecere ir veidot gastronomiskā tūrisma piedāvājumu Latvijas un Igaunijas teritorijā. Iedvesmas avots ir vēsturiskā Livonija, kurā ietilpa Latvija un Igaunija. Kulinārais ceļš ļaus izzināt Livonijas un jaunāko laiku vēstures "nospiedumus" Igaunijas un Latvijas virtuvēs, tur rodamās kopīgās garšas un ēdienus, jaunatklātos produktus. Tai pašā laikā ceļotāji iepazīs katram reģionam atšķirīgo, vienreizējo. Gardēžu pieturvietās nobaudāmie ēdieni stāstīs ne tikai par Livonijas laika produktiem, garšām, ko iepazina pilīs, muižās un saimnieču virtuvēs, bet arī par senās pavārgrāmatās rodamām receptēm, kas tiks pilnīgotas, lai atbilstu mūsdienu prasīgo ēdienu baudītāju vēlmēm. Maltītēs tiks izmantoti sezonāli, vietējie produkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!