Ne tikai ēdamo augu stāsti ir aizraujoši. Piemēram, vai zināji, kā izskatās kokvilnas lauki? Kamēr vēl lapas ir zaļas un augs ir zems, vēl nekas neliecina par to, ka drīzumā tas atrādīs baltus vates pikučus. Ar laiku siltajos apstākļos augi izaug prāvāki, tad apkalst un kokvilnas kunkšķus var novākt. Pārsteidzoši skati paveras arī stāstā par savvaļas orhideju augšanu, pasaulē dārgāko garšvielu safrānu un valriekstiem.
Pēc šo stāstu iepazīšanas, iespējams, raudzīsies pavisam citādāk uz ierastajiem kivi, persikiem vai arbūziem, novērtējot to ilgo ceļu līdz mums.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit