Kumkvati aug mūžzaļos kokos un par to dzimteni tiek uzskatīta Ķīna, kur joprojām mazie citrusaugļi aug lielos apjomos. Citruskokam raksturīgi nelieli, aptuveni vīnogas izmēra augļi, kas ēdami ar visu mizu. Auglis ar visu mizu nebūt nav rūgts, bet nedaudz skābens, un atkarībā no šķirnes, saldāks vai skābāks. Arī sulīgums atkarīgs no augļa svaiguma un šķirnes. Šiem mazajiem auglīšiem tieši miza ir saldākā daļa, bet mīkstums ir skābāks, tāpēc daudzviet kumkvatu apēd tikai no ārpuses, mīkstumu izmetot. Lielākajai daļai kumkvatu nav sēklu, kādas ir citiem citrusaugļiem, un, ja pat kādai šķirnei tomēr ir, tās ir pavisam nelielas.
Interesanti, ka kumkvati aug tieši tur, kur citiem citrusaugļiem ir par vēsu, norāda ''Gardening Know How'', taču augam noteikti būs par aukstu, ja temperatūra ir zemāka par - 8 grādiem ziemā. Kā jau citrusauglis, tas tomēr prasa diezgan siltus, saulainus un gaišus laikapstākļus, taču ne tik vasarīgus, kā tas ir ar mandarīniem, apelsīniem un citiem citrusiem. Tas izskaidro to, kāpēc mūsu platuma grādos kumkvati neaug.