Ieva Reinholde, pilsētas dārzs Foto:Ieva Reinholde
Foto: Ieva Reinholde

Iesākumā – nevaru nepieminēt faktu, ka Latvijā un visā pasaulē šobrīd ir ļoti trauksmains laiks. Mūs uztrauc mūsu un mūsu tuvinieku drošība, veselība un tas, kāda dzīve būs pēc tam. Kamēr atbildes uz to vēl nezina neviens, labākais, ko mēs varam darīt, ir palikt mājās. Nav jau viegli tā mierīgi palikt mājās. Domas grūti apstādināt. Tādēļ esmu pamanījusi, ka daudzus pārņem "stress baking" (no angļu valodas: ēst gatavošana, lai aizdzītu satraukumu) niķis. Tas palīdz aizmirsties, ļauj darīt lietas, no kā ir acīm redzams (un vēderam jūtams) iznākums. Smejos, ka man ir "stress gardening" – dārza darbu untums, lai aizdzītu savu satraukumu. Tādēļ pastāstīšu, ko pa šīm izolācijas nedēļām esmu sastrādājusi.

Ieva Reinholde ikdienā strādā satura mārketinga studijā, bet viņas sirdslieta ir augi, jo īpaši – rūpes par ēdamajiem augiem. Viņa ir zaļā "Instagram" konta "@uz palodzes" saimniece, kuras aprūpē ir vairāki desmiti augu – sākot no garšaugiem un sukulentiem līdz pat modīgajai monsterai. Ieva zināšanas par augiem papildina, lasot informāciju interneta portālos, apmeklējot Latvijas Universitātes Botāniskā dārza telpaugu kopšanas kursus, kā arī smeļoties gudrības no saviem radiniekiem, kuri saimnieko dārzkopības veikalā "Kurmītis".

Ar "Tavs Dārzs" lasītājiem Ieva dalās savā pieredzes stāstā par augiem, kurus audzē uz palodzes, darāmajiem darbiem pavasarī tieši iekštelpās, kā arī neveiksmēm, kuras piedzīvojusi ar augiem. Viņas piedzīvojumus turpmāk vari lasīt pilsētas dārza dienasgrāmatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!