Veselīgās krūmmellenes ir viens no bagātīgākajiem dabiskajiem antioksidantu avotiem, bez kura cilvēka organismam neiztikt. Ogas satur daudz vitamīnu, un ir būtisks šķiedrvielu avots, turklāt šīs ogas ir viegli sasaldējamas, lai tās varētu baudīt arī vēlākā laikā.
Runājot par gardākajām un saldākajām krūmmelleņu šķirnēm, eksperti nav vienasprātis. Lai gan vienbalsīgas atbildes par to, kura šķirne ir pati saldākā, nav, viņi vairākkārt uzsver, ka katram cilvēkam ir citādāka izpratne par saldumu vai skābumu, tāpēc nav iespējams iedalīt krūmmellenes skābajās vai saldajās šķirnēs. "Mana dziļākā pārliecība ir tā, ka katram cilvēkam par ogu un augļu saldumu vai skābumu ir sava izpratne," piebilst Latvijas Lauksaimniecības universitātes Dr. agr. Dace Siliņa, "krūmmelleņu ogu saldums ir mainīgs rādītājs, katru gadu tas var atšķirties." Plašāk konkrētas šķirnes speciālisti iztirzājuši šajā rakstā.