Foto: Privātais arhīvs/DELFI
Pašlaik pilnā sparā norit ziemas ķiploku stādīšana, un tam par godu esam sarūpējuši trīs stāstus par ģimenēm Latvijā, kuri audzē ziemas ķiplokus. Tas ir viņu īpašais garšaugs, no kura top ne tikai gardi ēdieni pašu mājās, bet arī fantastiski produkti citiem.

Atgādinām, ka, runājot par ķiplokiem, atkarībā no audzēšanas laika, izšķir vasaras, ziemas un universālā tipa ķiplokus. Šoreiz saulītē izcelsim tieši ziemas ķiplokus, kurus Latvijā audzē vairākas ģimenes un arī lielie uzņēmumi.

Esam sarūpējuši stāstus no Olaines, Madonas un Balvu novadiem. Šajos novados dzīvo trīs iedvesmojošas un čaklas ģimenes, kuru lielākā aizraušanās ir ziemas ķiploku audzēšana. Rakstos uzzināsi, kā viņi sākuši savu ceļu ķiploku pasaulē, kā tos audzē un arī pārstrādā. Kas tik no ķiplokiem netop! Krāšņi pušķi, sveces, dažādi uzlējumi, pulveri, pesto, marinējumi, saldās mērces, ledenes un ne tikai!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!