Kukul
Foto: Madara Ķīse

Engure noteikti var lepoties ar skaistu atrašanās vietu – galu galā tā ir zaļu mežu ieskauta un iekārtojusies jūras krastā. Lūk, šeit ir ne tikai iespēja izbaudīt vienu no skaistākajiem piekrastes ciemiem, bet arī izbaudīt lielisku kombināciju sajūtās skaistu nakšņošanu, jūras tuvumu un viļņu šalkas, kā arī siltas maizītes ar gardu kafiju brokastīs.

Engurē, Jūras ielā, pavisam netālu no pludmales, ostas un populārākajām kafejnīcām sena zvejasrīku šķūnīša vietā nupat ir izveidoti jauni dizaina apartamenti atpūtas baudīšanai. Mājīgajos "Kukul apartamentos" saimnieko engurnieki Sintija un Ivo Berkoldi.

Kā saka saimnieki – viņi ir izveidojuši savu "Kukul republiku". Sākotnējais mērķis pandēmijas laikā bijis izveidot Sintijas mammai, maizes meistarei Elitai ceptuvi vienā no mājas lejasstāva telpām. Tā kā plānotās telpas būvniecības darbi kavējās, ceptuves ideja un realizējums burtiski pārcēlies pāri ielai daudz lielākos apmēros uz "Kukul ceptuvi". Un labi, ka tā! Kā stāsta saimnieki, "Kukul ceptuvē" apmeklējuma intensitāte ir tik liela, ka nedēļas nogalēs klienti stāv pat garā rindā pēc karstām magoņu un kanēļmaizītēm, fokačas, bagetēm un citiem gardumiem. "Mazajā ceptuvē ar tik lielu plūsmu mēs nebūtu tikuši galā," spriež Sintija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!