Lietuvas garšas - 4
Foto: Publicitātes foto
Kaut arī paši lietuvieši vēl tikai iepazīst savu nacionālo virtuvi un atklāj jaunas garšu kombinācijas, tas latviešiem neliedz doties gardēžu brīvdienās pie mūsu kaimiņiem. Lai gan ikviens dažādos tūrisma ceļvežos var atrast vietas, kur palutināt savas garšu kārpiņas, šoreiz Lietuvas kūrortu asociācija izceļ interesantākos gastronomiskos galamērķus, kas pārsteigs ikvienu ēdienu cienītāju, uzsver Zane Bērziņa.

Neierastās garšas Druskininkos

Druskininki ir populāra atpūtas vieta, kur noteikti jāizgaršo ēdieni, kas pagatavoti no vietējos mežos savāktām sēnēm un ogām. Reģiona tradicionālais ēdiens ir rīvētu kartupeļu pankūkas jeb "banda", kas ceptas cepeškrāsnī uz kaltētām kāpostu lapām. Ja sirds un vēders alkst pbaudīt interesantākas garšu kombinācijām, tad Druskininki ir īstā vieta, kurp doties. Lietuvas jaunie pavāri maina ierastās garšas un eksperimentē ar vietējiem produktiem, tādēļ Druskininkos var nobaudīt gan nātru vai dedzinātu melno saldējumu, gan dzintara tēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!