Skaisti un garšīgi: 6 muižas un pilis, kur baudīt gardus ēdienus
Foto: Publicitātes foto
Rudens sezonā, kad vēl gribas apbrīnot Latvijas arhitektonisko skaistumu, bet vienlaikus jau absolūti nepieciešams sasildīties pie tējas tases un sātīgām pusdienām, svarīgāk nekā jebkad ir izvēlēties apmeklēt tādu pili vai muižu, kurā iespējams arī ieturēt gardu maltīti. Latvijas Piļu un muižu asociācija iesaka sešas vietas, kuras priecē ceļotājus gan estētiski, gan gastronomiski.

Bīriņu pils


Pils atrodas vien 55 kilometru attālumā no Rīgas un viesiem piedāvā ne tikai iepazīt šīs muižas 800 gadu seno vēsturi, bet arī baudīt autentisku vietējā restorāna virtuvi. Gardu maltīti var baudīt gan pils Velvju zālē, kur virmo senatnes atmosfēra, gan arī ezera krastā vecajās dzirnavās. Kamēr Velvju zāle piedāvā izsmalcinātu Latvijas un Eiropas virtuvi, vecajās dzirnavās vasaras sezonā var mieloties ar gaļas sautējumu podiņā, zirņiem ar speķi, kāpostiem ar desiņām, krāsnī ceptiem kartupeļiem ar siļķi un daudziem citiem latviešu ēdieniem. Piedāvājumā ir arī pašcepta kūciņa, ar vārīto piena krēmu pildītas vafeles un gardas plātsmaizes. Ūdensdzirnavās iecienītākā vieta pasēdēšanai un ēdienu baudīšanai ir lielā laipa uz ezera, pieejamas ir arī piknika vietas. "Šī ir viena no manām iemīļotākajām vietām," stāsta Latvijas Piļu un muižu asociācijas izpilddirektors Armands Muižnieks. "Un pavisam netālu no Rīgas. Tuvumā ir lielas un mazas šūpoles, pieejama laivu un katamarānu noma, atrakcijas bērniem. Dzirnavu ēkas apakšējā stāvā atrodas numuri ar privātu āra terasi, nojumi un kamīnu. Vārdu sakot, noteikti iesaku apmeklēt!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!