Foto: Publicitātes foto
Ja gadās būt Zvejniekciemā un patīk jūras tuvums, vērts doties mazliet izaicinošā gājienā pāri akmeņiem uz Ziemeļu molu, lai apkārtējo ainavu izbaudītu, viļņiem bangojot zem kājām.

Uzbūvēts pagājušā gadsimta 30. gados, Ziemeļu mols tā sauktajā "lielākajā no mazākajām Latvijas ostām" – Skultes ostā – vairakkārt rekonstruēts. Mols ir 362 metrus garš, veidots no betona un akmeņiem. Neliels, bet ainavisks – brīnišķīga vieta, kurp doties, lai izbaudītu saulrietu un izaicinātu sevi ceļam, kas jāmēro līdz molam – pa kustīgiem akmeņiem, sperot nevienādus soļus.

Lai nokļūtu līdz Skultes ostai ar auto, var braukt līdz Zvejniekciema kultūras namam un tur novietot automašīnu bezmaksas stāvlaukumā, aplūkot Martas Staņas projektēto kultūras namu, tad šķērsot Aģes upi pāri vanšu tiltu, kur otrā krastā pie Skultes ostas un Aģes ietekas jūrā izveidota promenāde un jahtu piestātne, aicina Saulkrastu novada pašvaldības Komunikācijas un tūrisma nodaļas Vecākais tūrisma informācijas konsultante Līga Bērziņa un norāda, ka pastaigas garums līdz molam ir aptuveni 700 metri.

Mols pieejams pastaigām no Aģes upes Ziemeļu puses. Jārēķinās, ka nokļūšana līdz tam ir vidēji grūta un arī pastaiga pa to piemērota asāku sajūtu cienītājiem. Gar ostas sētu ir šaura taciņa, pa kuru nokļūt līdz molam. Pēc tam seko plata ietve, kas manāmi ir laika zoba bojāta. Nav piemērots pastaigām ar ratiem un kustību traucējumiem. Bet pastaigas pa molu izvēlas gan ģimenes ar bērniem, gan vecāka gadagājuma seniori, te rīkotas arī kāzu ceremonijas, norāda Bērziņa.

Akmeņainā pludmale pieejama Aģes upes Dienvidu pusē. Visērtāk auto atstāt pie veikala "Mego", mērojot aptuveni 400 metrus garu ceļu līdz pludmalei. Akmeņainā pludmale vērojama līdz Kuņurdziņai un tā stiepjas aptuveni divu kilometru garumā.

Saulkrastu un Zvejniekciema teritorijā nav atļauta ugunskura kuršana, bet var sarīkot pikniku ar līdzi paņemtām sviestmaizēm, kuras nobaudīt, apsēžoties uz kāda akmens, kuru šajā vietā ir tiešām daudz.

Iedvesmai, ko vēl aplūkot Zvejniekciemā, lasi "Brīvdienu ceļvedis: nesteidzīga pastaiga pa Zvejniekciemu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!