Dobele ir viena no saulainākajām pilsētām Latvijā. Jau izsenis daudzi šeit nodarbojušies ar zemeņu audzēšanu. Aigars un Egija Zubini zemenes audzē vairāk nekā divu hektāru platībā. Pieredzējušie zemeņu audzētāji šo sauc par pārsteigumu gadu, jo, neraugoties uz visām ķibelēm, kad šķitis, ka no ogām nebūs ne vēsts, zemeņu laiks atklātā laukā bez agroplēvēm sācies ap 10. jūniju. Viņi stāsta: "Šogad mums bija otrs gads, kad sāka ražot tik agri. Ātrākais bijis 6. jūnijs. Visu jau nosaka laika apstākļi. Ja maijs ir silts, odziņas būs ātrāk. Šogad vispār ir interesantais gads. Auksts, auksts, auksts, tad siltums uznāca, tad atkal auksts, un tad pēdējais siltuma vilnis. Tad jau bija viss."
Zemeņu lauku Egija mantojusi no vecākiem, nolēmuši, ka tradīcijas jāturpina. Tas arī ir viens no iemesliem, kāpēc šeit redzamas arī tādas šķirnes kā 'Zefīrs', 'Polka'. Netiekot izmantoti arī saldētie stādi, bet laistīšanas sistēma gan ierīkota, jo bez mēslošanas un ūdens garšīgāko Latvijas ogu izaudzēt nevarot, īpaši šogad.
Zemenes šogad gan ir ļoti saldas, un to apliecina arī ģimenes četrkājainais mīlulis, kas ik pa brīdim pieprasa savu tiesu. Kā stāsta Egija, lai arī ļoti sauss, bet kopumā maijs un arī jūnijs šogad esot sārtvaidzēm labvēlīgs: "Tām vajag saulīti un vēsas naktis. Mitrumu arī vajag, bet nevajag pārmērīgi."