Foto: Shutterstock

Āfrikas valsts Tunisija ir patiesi unikāls, bet Latvijas ceļotāju aprindās vēl īsti neizzināts ceļojumu galamērķis. Kāds ceļotājs, tur viesojoties, priecājas par tūksnesīgajiem plašumiem, kāds cits bauda pārgājienu takas kalnos, vēl kāds – tirkīzzilo Vidusjūras ūdeni. Un tas ir tikai sākums. Vēl var baudīt relaksējošo atpūtu kūrortos, iepazīt seno vēsturi, baudīt aromātiem bagāto ēdienu mākslu un ienirt krāsainajos tirdziņos. Lai neapmaldītos plašajā iespēju klāstā, tūroperators "Novatours" dalās ar labākajām aktivitātēm Tunisijā.

Vidusjūras pasakainais ūdens

Viens no lielākajiem Tunisijas dārgumiem ir neticami skaistā Vidusjūras piekraste, kas ir aptuveni 1300 kilometrus gara. Tā saviem viesiem piedāvā daudzveidīgu izklaižu un piedzīvojumu klāstu. Tunisijas skaistākajās pludmalēs apmeklētāji var atpūsties, sauļoties un baudīt siltos ūdeņus. Populārākie galamērķi atpūtai Tunisijas piekrastē ir Hammameta, Susa, Skanes un Mahdija.

Viena no aizraujošākajām aktivitātēm piekrastē ir peldēšana un snorkelēšana. Vidusjūras kristāldzidrie ūdeņi padara peldēšanu un snorkelēšanu par neaizmirstamu pieredzi. Zemūdens pasaulē var iepazīt krāsainās zivis un koraļļu rifus.

Arī niršana ar akvalangu ir aizraujoša nodarbe, un Tunisija piedāvā lieliskas iespējas entuziastiem. Niršanas centrus un klubus var atrast teju visās piekrastes pilsētās, kas nodrošina niršanas iespējas gan iesācējiem, gan pieredzējušiem nirējiem. Ir iespēja izpētīt zemūdens alas, rifus un pat kuģu vrakus.

Daudzi Tunisijas pludmales kūrorti un piekrastes pilsētas nodrošina arī ūdensslēpošanas iespējas. Apmeklētāji var iznomāt ūdens motociklus vai pievienoties organizētām ekskursijām, lai izbaudītu aizraujošus braucienus pa Vidusjūras viļņiem.

Foto: Shutterstock

Daudzi uzskata Tunisiju par kaitsērfinga paradīzi. Un šī sporta veida galvaspilsēta ir Džerba, kur sastopas gan rūdīti viļņu iekarotāji, gan tādi, kas vēl tikai vēlas izmēģināt šo ūdens prieku.

Tunisijas jahtu piestātnes, tostarp prestižā "Port Yasmine Hammamet", gaida ciemos burāšanas entuziastus. Brauciens ar buru laivu vai jahtu ļauj izpētīt satriecošo piekrasti un tuvējās salas sev piemērotā tempā.

Teju visā piekrastē pieejami laivu braucieni, kas piedāvā gan īsas ekskursijas, gan piedzīvojumus visas dienas garumā. Galvenās aktivitātes šādos izbraucienos ir peldēšana, snorkelēšana un skaistāko vietu apskate: apslēptie jūras līči, alas un gleznainas piekrastes ainavas.

Noslēpumainais Sahāras tuksnesis

Tunisijas dienvidu daļa ievijusies Sahāras tuksnesī, kas ir viens no lielākajiem tuksnešiem pasaulē. Tā ir unikāla un burvīga apskates vieta ar neskaitāmām aktivitāšu iespējām.

Viens no drošākajiem veidiem, kā iepazīt tuksnešu plašumus, ir zinoša gida vadītas ekskursijas. Pieejamas ir vairāku dienu ekskursijas, kas ietver kamieļu pārgājienus, oāžu pilsētu apmeklējumus un maģisko nakšņošanu tradicionālajās beduīnu nometnēs.

Ne mazāk aizraujoši ir pārgājieni ar kamieļiem. Tā ir neaprakstāma pieredze, kas ļauj mierpilni šķērsot smilšu kāpas, ieklausoties tuksneša klusumā.

Savukārt tiem, kas kāro adrenalīna bagātākus piedzīvojumus, jāpieredz "4x4" tuksneša safari. Prasmīgi autovadītāji aizvedīs aizraujošos izbraucienos pa smilšu kāpām, ļaujot izjust tuksneša plašumu un apbrīnot ainavu. Vēl viena izklaide, kas patiks adrenalīna cienītājiem ir nobrauciens ar smilšu dēli. Līdzīgi kā ar snovbordu, tā ir slīdēšana lejup pa smilšu kāpām uz īpaši izveidota dēļa. Tas ir jautrs un uzmundrinošs veids, kā izbaudīt tuksneša reljefu.

Foto: Shutterstock

Arī romantiķiem būs ko darīt tuksnesī. Tā kā tuksnesis atrodas tālu no apdzīvotām vietām, tur gandrīz nav gaismas piesārņojuma, kas to padara par ideālu vietu zvaigžņu vērošanai. Tuksnesī var vērot satriecošu zvaigžņu un zvaigznāju skatus, kas gandrīz nav pamanāmi pilsētās.

Nakts pavadīšana zem zvaigžņotajām tuksneša debesīm ir neaizmirstama pieredze, kas dod iespēju izbaudīt apkārtnes mieru un skaistumu. Šo prieku var baudīt ar beduīnu stila teltīm iekārtotās nometnes vietās vai nakšņojot zem klajas debess.

Kalnu majestātiskais šarms

Tunisijas ziemeļrietumi ir kalnu reģions, kas ir daļa no varenajiem Atlasa kalniem. Šī teritorija lutina ne tikai ar aizraujošiem dabas skatiem, bet arī ar aktivitāšu iespējām.

Tunisijas kalnu reģions ir caurvīts ar dažādu grūtības pakāpju pārgājienu maršrutiem, kas ved cauri gleznainām ainavām, mežiem un ielejām. Šeit sev piemērotu taku var atrast gan pieredzējuši taku gājēji, gan tādi, kas kalnus vēlas baudīt gausā pārgājienā.

Foto: Shutterstock

Tunisijas kalnu reljefs nodrošina lielisku vidi kalnu riteņbraukšanas entuziastiem. Šeit iespējams gan iznomāt kalnu velosipēdu un doties ar to savā gaitā, gan pievienoties ekskursijām gida pavadībā.

Kalnu masīvi izaicina arī pārbaudīt savu izturību un veiklību klinšu kāpšanas piedzīvojumos. Būtiski gan ir sarūpēt sev atbilstošu ekipējumu un būt pārliecinātam par savām zināšanām vai noorganizēt sev zinošu pavadoni..

Ekstrēmu sajūtu cienītājiem vērts izmēģināt lēcienu ar virvi. Ikviens, kurš to izmēģinājis, atzīst, ka tas kļuva par atvaļinājuma neaizmirstamāko brīdi gan adrenalīna devas, gan iespaidīgo skatu dēļ.

Foto: Shutterstock

Vidusjūra, Sahāras tuksnesis un Atlasa kalni ir Tunisijas dabas bagātības, taču ne mazāk interesanta ir valsts vēsture, ēdiena kultūra, dzīve un tradīcijas. Tunisija ir kā maģisks krustojums, kur mijas arābu un franču kultūra, daudzveidīga daba, apburoši lēns dzīves temps un vietējo iedzīvotāju karstasinīgums ar neizsmeļamu spēju priecāties par dzīvi.

Atvaļinājums Tunisijā nozīmē lieliskus laika apstākļus, komfortablas viesnīcas, aktivitāšu daudzveidību un gadu tūkstošiem senas kultūras tradīcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!