Foto: Kārlis Volkovskis
Jau 22. jūlijā Liepāju pieskandinās viens no šīs vasaras gaidītākajiem koncertiem. "Prāta Vētra" atgriežas pilsētā, kurā piedzimst vējš. Bet dodoties uz grandiozu koncertu, jāapskata arī skaistākās vietas Liepājā un tās apkārtnē, kuru ar katru gadu kļūst arvien vairāk.

Piejūras pērle Liepāja apvieno skarbas dabas ainavas un senu arhitektūras mantojumu. Te joprojām ir saglabājusies koka arhitektūra, kuru lūkot brauc tūristi no daudzām Eiropas valstīm. Savukārt īpašu šarmu pilsētai piešķir bruģētas ieliņas, grafiti rotātas māju sienas un liegais vējš, kas no jūras atpūš nedaudz sāļu, bet maigu gaisu.

Unikāls apskates objekts ir Karosta, kur savijas militārais mantojums, daba un laikmetīgā māksla. Karostas ūdenstornis vasarā pārtop par mākslinieku rezidenci, līdz ar to noteiktos laikos var apskatīt gan pašu būvi no iekšpuses, gan mākslinieku darbnīcas, kur top jaunākie darbi.

Skaisti dabasskati atrodami visā Liepājas apkārtnē. Jūras stāvkrasti, Papes un Embūtes dabas parks, pastaigu takas gar upēm un ezeriem, gleznainais Cīravas un Aizvīķu parks, kā arī daudzas citas vietas, kur ļauties Kurzemes dabas valdzinājumam.

Vēl vairāk idejas brīvdienām Liepājā un tās apkārtnē apkopojam no "Tūrisma Gids" arhīva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!