Velosipēds ir lielisks braucamrīks – lēts, vienkārši uzturams un kā radīts, lai apkārti iepazītu pilnīgāk, nekā braucot ar automašīnu, un dinamiskāk, nekā ejot kājām. Turklāt ar velosipēdu brauc, kur un kad gribi, pasaule ir tava austere, bet organizētākam braucienam var izvēlēties kādu no vairākiem maršrutiem Latvijā. Izbrauciens ar velosipēdu ir lielisks veids, kā aktīvo atpūtu apvienot ar dzimtenes āru iepazīšanu un apskates objektu novērtēšanu, tāpēc piedāvājam idejas ar dažiem velomaršrutiem Latvijā.

Velosipēdu maršruti vijas cauri visai Latvijai un, dodoties tūrisma izbraucienā uz divriteņa, var iepazīt kaut visu dzimteni

Ir vienas dienas maršruti, piemēram, 6 kilometrus garais maršruts "Mazais loks apkārt Raiskuma ezeram", 15 kilometrus garais maršruts "Uz Rūcamavotu un Sarkanajām klintīm", 22 kilometrus garais "Ceļā uz Balto kāpu" un tādi, kas piemēroti nedēļas nogales izbraucienam vai garākām brīvdienām, piemēram, 57 kilometrus garais maršruts "Augšzemes ezeru loki", 79 kilometrus garais "Pāvilostas jūras loks", 250 kilometrus garais maršruts "Mežataka ar velo Kurzemē".

"Balticcycling.com" jeb "Latvijas velo karte" mājaslapā publicēta apjomīga karte ar vairāk nekā 150 Latvijas velomaršrutiem, kurā atzīmēti "zaļie ceļi", Eiro Velo maršruti, nacionālas, reģionālas un vietējas nozīmes maršruti. Karti vari apskatīt, klikšķinot šeit, bet zemāk idejai brīvdienu izbraucienam skati "Tūrisma Gida" aprakstītos maršrutus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!