Svaigs un mazzināms galamērķis vīna tūrismā – Empordā reģions Spānijā
Foto: Shutterstock
Apmesties idilliskā vietā, kuru ieskauj vīnogulāji un kur ēdiens tiek piemeklēts vīnam, nevis otrādi, var būt patīkams veids, kā pavadīt brīvdienas. Starp lielajām vīna galamērķu "superzvaigznēm" ir arī mazāki vai jauni pieturas punkti, kuri piedāvā nemaz ne sliktāku pieredzi. Turklāt nereti intīmāku un personiskāku, jo tūristi šīs vietas vēl masveidā nav atklājuši. Tāds, piemēram, ir Empordā reģions Spānijā.

Empordā atrodas Katalonijas ziemeļaustrumos. Reģions ziemeļos robežojas ar Pirenejiem un dienvidos ar Vidusjūru. Tas kļūst par aizvien lielāku spēlētāju vīna tūrisma pasaulē.

Šeit ražotais vīns negūst tādu uzmanību kā Spānijas "superzvaigžņu" vīna reģionu darinājumi, piemēram, Prioratas vai Rjohas, un, tā kā liela daļa no tā tiek pārdota uz vietas restorāniem Žironā un Barselonā, to reti var atrast citās vietās. Taču reģionam ir aizraujoša vēsture, tradīcijas un plašs galvenokārt ģimenēm piederošu vīna darītavu klāsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!