Tā vien šķiet, ka šogad esam piedzīvojuši uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmas siltās dienas un, paklausoties apkārt, neapmierinātība par vasarai neatbilstošiem laikapstākļiem cilvēkus mudina apsvērt jau tagad, kamēr vēl pie mums ir "vasara", doties tur, kur ir siltāk. Iedvesmai palūkosim, kurus galamērķus izvēlēties, ja esi viens no viņiem.

Nav noslēpums, ka cilvēki dienvidos ir smaidīgāki un priecīgāki, uz dzīvi skatās vieglāk. Un šogad, kad arī mēs varējām sasmelties D vitamīnu un saules enerģiju, un kļūt priecīgāki, tas īsti nav noticis. Drēgnais laiks lielu daļu cilvēku ir nogurdinājis un licis pieņemt vai apsvērt lēmumu doties tur, kur siltāks – vai nu izmantot vēl esošās atvaļinājuma dienas vai iespēju strādāt attālināti tur, kur saule spīd un silda plecus.

Uz valstīm, kurās plosās ekstremāls karstums, labāk nedoties (par to rakstījām "Eiropas dienvidus pārņēmis ekstremāls karstuma vilnis"), bet uz vietām, kur laikapstākļi ir stabili patīkami, – gan. Tuvākā Eiropā šādi galamērķi var būt Melnkalne, Nīderlande, Turcija, Čehija, Polija. Eksotiskāki galamērķi, kas patiks saulmīļiem, ir Fidži, Šrilanka, Meksika, Seišelu salas, Maurīcija, Maldīvija, Vjetnama, Kanāriju salas, Dominikāna un citas.

Iedvesmai esam apkopojuši siltus un saulainus galamērķus un ceļotāju pieredzi eksotiskos galamērķos, lai palīdzētu tev rast idejas, kurp doties, ja arī esi viens no tiem, kas vēlas vēl šogad pieredzēt īstu vasaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!