Foto: Mārupes novada Tūrisma un uzņēmējdarbības atbalsta aģentūras arhīvs

Mārupes novadā, apmēram pusstundas brauciena attālumā no Rīgas, atrodas Medema purvs, kurā septembrī izveidota jauna pastaigu taka, kas ir 1,3 kilometrus gara (vienā virzienā). Apkārtnē novērota liela dzīvnieku un augu bagātība, tāpēc šī vieta piemērota brīvdabas un vietējās ainavas izbaudīšanai.

Mārupes novada dienvidaustrumos esošais kūdras purvs ir 3400 hektārus liels, un daļa teritorijas ir apmežota, vēstīts Mārupes novada tūrisma mājaslapā. Lai iepazītu vietējo ekosistēmu un veicinātu iespēju aktīvi pavadīt laiku ārpus mājas, septembra beigās te izveidota vairāk nekā kilometru gara pastaigu taka ar vairākiem labiekārtojuma elementiem: soliem, tiltiem, uzziņas informācijas stendiem, kā arī foto rāmi, lai iemūžinātu rāmo purva ezera ainavu.

Mitrāju šķērsošanai vienā no takas posmiem izbūvēta 230 metrus gara koka laipa. Visā takas garumā uz kokiem atzīmētas marķējuma zīmes baltā un dzeltenā krāsā, kas palīdz orientēties maršrutā. Mārupes novada Tūrisma un uzņēmējdarbības atbalsta aģentūras tūrisma speciāliste Patrīcija Vēvere iesaka ņemt vērā, ka taka nav piemērota pastaigai ar ratiem, jo maršruts ved cauri mežam un purvainākām vietām. Sausā laikā ar tiem iespējams pārvietoties tikai līdz pirmajai tiltiņa vietai, kas šķērso Neriņas upīti. Tāpat mitrā laikā ieteicams vilkt pārgājiena apavus.

Kopš takas atklāšanas 23. septembrī novērota cilvēku interese par jauno pastaigu taku un to apmeklē diezgan liels cilvēku skaits, saka Vēvere.

Lai nokļūtu uz taku, tūrisma speciāliste sniedz norādes: adrese ieejai Medema purvā ir "Vētras" (GPS 56.874792, 23.999709), un tā atrodas pavisam netālu no blakus esošā zirgu staļļa "Zirgzandales". Lai tiktu līdz pirmajam takas labiekārtojumam (tiltiņam), jāorientējas pēc dzeltenbaltajām marķējuma zīmēm uz kokiem, kur šīs zīmes palīdzēs orientēties arī visā pārējā maršruta garumā līdz pat atpūtas platformai, kas atrodas pie ezeriņa takas galā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!