Foto: Shutterstock

Ja apsver pārcelšanos, bet nezini kurp, jauns pētījums var nākt talkā – tajā salīdzinātas pilsētas Eiropā, lai atrastu ģimenei draudzīgāko galamērķi dzīvošanai. Lai to noskaidrotu, tika analizēti dažādi faktori, tostarp vidējā mēneša īres maksa, noziedzības līmenis un pieejam'as bērnu aktivitātes.

Apkopojot datus, konstatēts, ka labākā vieta, kur veidot ģimeni, ir Vīne. Vidējā ikmēneša īres maksa īpašumam ar trīs guļvietām pilsētā ir 1560 eiro, kas ir par 2800 eiro lētāk nekā Ženēvā, kura ir dārgākā pilsēta šajā kategorijā. Austrijas galvaspilsētā ir izteikti daudz ērtību ģimenēm, tostarp 44 parki un 148 bērniem piemērotas aktivitātes. Vīne ir arī droša vieta dzīvošanai ar zemu noziedzības līmeni (rādītāji ir 28,3 no 100), raksta "Euronews.com".

Līdzās Vīnei pirmajā desmitniekā iekļautas vēl divas Austrijas pilsētas Zalcburga un Insbruka, kas nozīmē, ka Austrija kopumā ir ģimenei draudzīgākā valsts.

Roma, Londona, Parīze, Prāga un Amsterdama nosauktas par vietām, kas piemērotas ģimenēm, kuras meklē kaut ko aizraujošu, un tās vislabāk patīk tieši bērniem. Topa līdere ir Roma – tajā ir 687 izklaides iespējas un 148 parki.

Drošība ir viens no svarīgākajiem aspektiem, izvēloties vietu, kur pārcelties ģimenei, tādēļ nav mazsvarīgs faktors, ko ņemt vērā. Zemākais noziedzības līmenis konstatēts Zalcburgā Austrijā – 11,94 no 100. Bet kopumā par drošāko valsti tiek nosaukta Šveice, jo tajā atrodas daudzas pilsētas ar izteikti zemu noziedzības līmeni, tostarp Cūga, Lugāno, Lucerna, Berne un Cīrihe. Bet, lai gan Šveice drošības ziņā ir absolūta līdere, tā ir visdārgākā vieta, kur dzīvot. Ikmēneša īre par trīsvietīgu īpašumu ir 4400 eiro Cīrihē un 4330 eiro Cūgā, savukārt bērnu aprūpe mēnesī abās pilsētās izmaksā aptuveni 2900 eiro.

Par sliktāko vietu, kur pārcelties ar ģimeni vai kurā to veidot, nosaukta Mančestra Apvienotajā Karalistē. Tā ir gan dārga dzīvošanai (2060 eiro mēnesī par trīsvietīgu īpašumu), gan ar vienu no augstākajiem noziedzības (54,9 no 100) un piesārņojuma līmeņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!