Foto: Shutterstock
Rudens Latvijā ir apburošs, taču jāatzīst, ka katru gadu braukt lūkoties skaistās lapas uz Siguldu, Kuldīgu vai jebkuru citu pilsētu, paliek garlaicīgi. Lūk, sešas valstis tepat Eiropā, kurās ieraudzīt tikpat skaistu zelta rudeni, apkopojis portāls "Euronews".

Bledas ezers Slovēnijā


Ap Bledas ezeru paveras viens no skaistākajiem skatiem visā Slovēnijā, turklāt tieši šajā ezerā atrodas vienīgā dabiskā sala, bet uz tās – 17. gadsimtā celta baznīca. Apkārt ezeram izveidota pastaigu taka, kuru iespējams mērot aptuveni pusotrā stundā. Turpat krastā, uz 130 metrus augstas klints, slejas arī viens no Slovēnijas simboliem – tūkstošgadīga pils, no kuras paveras skats uz ezeru un apkārt esošajiem kalniem.

Foto: Shutterstock

Pērtšīra Skotijā


Šī vieta ir slavena ar pasakainajiem skatiem, kas ir īpaši skaisti tieši rudenī un gluži vai atgādina bildi uz pastkartītes. Pērtšīra zināma arī kā "lielo koku zeme", jo bagāta ar mežiem, purviem, upēm, ezeriem un arī ūdenskritumiem. Aktivitāšu Pērtšīrā netrūkst – ir gan pastaigu takas pārgājieniem, gan krāčainas upes, kurās laisties ar laivu un pārbaudīt savu baiļu līmeni. Vieni no labākajiem skatiem paveras no "Schiehallion", "Ben Lawers" virsotnēm, arī no "Knock Hill" kalniem, kas atrodas pie Tummela ezera un "Killiecrankie" ielejas. Pērtšīrā atrodas arī pasaulē augstākais dzīvžogs, kas stādīts pirms vairāk nekā 500 gadiem; tas ir 30 metrus augsts un 530 metrus garš un rudenī krāsojas rūsganos un zeltainos toņos. Vairāk par Pērtšīru vari lasīt šeit.

Foto: Shutterstock

Noišvānšteinas pils Vācijā


Ja dzīvē gribas redzēt pili kā no pasaku grāmatām, tad jādodas uz Noišvānšteinu Bavārijas dienvidrietumos netālu no Austrijas robežas. Savulaik pils atstājusi iespaidu ne tikai uz tūristiem, bet arī leģendāro multiplikatoru Voltu Disneju. Proti, pirms slavenā "Disnejlendas" atrakciju parka būvniecības uzsākšanas, Volts kopā ar sievu bija devies ceļojumā uz Eiropu un viesojies arī Ludviga II pilī. Šis brauciens iedvesmoja radīt Dusošās skaistules pili, kas vizuāli atgādina Noišvānšteinu.

Foto: Shutterstock

Transilvānija Rumānijā


Transilvānija aizvien daudziem saistās ar vampīriem un gotisko arhitektūru, taču tā arīdzan ir viena no skaistākajām vietām, kur Eiropā rudens laikā izbaudīt zelta rudeni. Transilvāniju ieskauj kārtīgs mežu masīvs, kas rudens laikā krāšņi izkrāsojas.

Foto: Shutterstock

Luāras ieleja Francijā


Luāras ieleja asociējas ar vīnu, un rudenī šis apgabals tiešām dzirkstī. Kad nobaudīti dzirkstošie dzērieni, nekas nav skaistāks, kā pastaiga pa vīnogulāju laukiem, kas kļūst dzeltenīgi oranži un pat iekrāsojas purpursarkani. Luāras ielejā apskatāmas arī vairākas pilis, kas pārsteidz ar savu greznību un vēsta par reģiona vēsturi, iespējams izstaigāt piļu krāšņos un pamatīgos dārzus un nobaudīt vietējo virtuvi.

Foto: Shutterstock

Lapzeme Somijā


Lai arī uz Lapzemi tradicionāli dodas ziemā, izbaudot īstu Ziemassvētku pasaku, jo tā atrodas tālākajā Ziemeļu reģionā Somijā, tā ne mazāk krāšņa ir rudenī. Turklāt rudenī iespējams ieraudzīt arī spēcīgākas ziemeļblāzmas. Lai arī rudenī Lapzeme vēl nav piesnigusi, gaisa temperatūra tāpat noslīd līdz -2 grādiem pēc Celsija vai pat zemāk, tādēļ nevajag piemirst par siltām drēbēm.
Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!