Foto: Privātais arhīvs
Kad mēs ar vīru, vēl bez bērniem, aktīvi ceļojām pa Igauniju, pat iedomāties nevarējām, ka nākotnē ceļošana kļūs par ļoti svarīgu mūsu ģimenes nodarbi. Tagad, atgriezušies no viena ceļojuma, jau plānojam nākamo un sapņojam par vēl vienu.

Ģimenē esam četri: es, mans vīrs Rando un mūsu divi bērni – Kaurs (8 gadi) un Karls (4 gadi). Ceļojumos dodamies kopā ar bērniem. Mēs negaidām, ka viņi atcerēsies visas apmeklētās vietas, taču ceļošana mums ir kļuvusi par svarīgu vaļasprieku: vēlamies parādīt bērniem, cik liela ir pasaule un cik interesanti ir to izpētīt kopā.

Ceļojot galvenais ir pareiza sagatavošanās. Mēs esam ceļotāji, kuri vēlas būt dabā no rīta līdz vakaram, redzēt pēc iespējas vairāk un gūt dažādus iespaidus. Tāpēc pirms ceļojuma mēs vienmēr sastādām plānu, un tas nozīmē, ka daudz stundu pavadām "gūglē", meklējot informāciju dažādās vietnēs un forumos. Katram braucienam tiek izveidots liels fails ar informāciju par darba laikiem, biļešu cenām, adresēm, stāvvietām un daudz ko citu. Pareiza plānošana ļauj mūsu ģimenei pilnībā izbaudīt ceļojumu.

Esam bijuši gan auto, gan avio ceļojumos, taču, tuvojoties 2022. gada vasarai, vēlējāmies nopietnāku auto braucienu ar nakšņošanu kempingā. Tāpēc nolēmām doties uz Horvātiju un Melnkalni.

No kreisās – Karls, Rando, Kaurs un Kadrija. Foto: Privātais arhīvs.


Startējām no Tartu 2. jūlija rītā un Horvātijas robežu šķērsojām 4. jūlijā pulksten 16.00. Pa šo laiku mums bija divas nakšņošanas kempingos: viena pie Varšavas, otra Austrijā. Turklāt mēs nespējām pretoties kārdinājumam dažas stundas pavadīt Postojnas alā Slovēnijā, jo tā bija mums pa ceļam. Viss ceļojums ilga 17 dienas, un kopumā nobraucām 6713 kilometrus.

Horvātija – valdzinoša ik uz soļa

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!