Jautājums: Vēlos Jums pajautāt divus jautājumus: Pirms mēnešreizēm man vienmēr ir kaut kādas pazīmes, kas liecina par to tuvošanos. Vai, ja es būtu palikusi stāvoklī, šīs pazīmes arī varētu būt, vai tās viennozīmīgi liecina par to, ka bērniņa man nebūs?

Un otrs jautājums man ir tāds: esmu dzirdējusi, ka dzemdes kakla iekaisums vai cista olnīcā traucē bērniņa ieņemšanu, vai tas tiešām tā ir?

Mēs ar vīru jau ilgāku laiku plānojam bērniņu, bet viņa kā nav tā nav, cenšos par to nesaskumt un domāt labas domas, bet tas ir diezgan pagrūti, jo man ļoti gribas kļūt par māmiņu. Kādreiz man bija cista labajā olnīcā, bet to es izārstēju, un daktere man teica, ka esmu vesela. Katru mēnesi, kad man sākas mēnešreizes, es saskumstu arvien vairāk, es vairs nezinu, ko darīt... Zinu arī, ka vīram var būt bērni, jo pirms manis viņam bija sieviete, kura palika stāvoklī.

Paldies, ka uzklausījāt mani!!!:)
LAI JUMS JAUKA DIENA!

Atbild dr. Daiga Baranovska:

Izmaiņas organismā, ko sieviete jūt pirms menstruāciju tuvošanās, ir saistītas ar cikliskām hormonālām svārstībām, un tam nav nekāda tieša saikne ar grūtniecības iestāšanos vai neiestāšanos. Tomēr, ja šajā ciklā grūtniecība būs iestājusies, izjūtas tuvojoties gaidāmajām mēnešreizēm var būt atšķirīgas.

Jebkādas ginekoloģiskas saslimšanas, tajā skaitā arī dzemdes kakla iekaisums vai olnīcas cista, var būt iemesls tam, ka grūtniecība neiestājas. Tādēļ pirms Jūs plānojat grūtniecību, nepieciešams pārbaudīt, vai jūs esat vesela.

Savukārt, ja ilgstošākā laika periodā (vairāk kā viens gads) pārim neiestājas grūtniecība, nepieciešams secīgi veikt vairākus izmeklējumus, lai meklētu iemeslu neauglībai. Abiem partneriem jāveic analīzes uz seksuāli transmisīvajām saslimšanām, sievietei - hormonālās analīzes, ultrasonogrāfijas izmeklēšana un rentgenoloģiska olvadu caurlaidības pārbaude, vīrietim – spermogramma.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu ārsta e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: webbaby@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!