Foto: PantherMedia/Scanpix
Ar interesi lasu Līgas dienasgrāmatu. Priecājos, ka grūtniecība norit normāli un Līga ir harmonijā ar savu ķermeni un gaidāmo bērniņu. Nezinu, vai manis uzrakstītais varēs noderēt tieši viņai, bet ceru, ka manas ārsta - homeopāta pārdomas varētu būt interesantas citiem topošajiem vecākiem.
Kā homeopātija var palīdzēt ģimenē ienākt mazulim? Savā pediatra un homeopāta praksē esmu pārliecinājusies, ka homeopātiskā terapija var kļūt par neatsveramu palīgu. Tā palīdz sagatavoties grūtniecībai, palīdz tai noritēt normāli, kā arī sagatavo sievieti un mazuli dzemdībām. Tādejādi gaidīšanas laiks var kļūt par vienu no patīkamākajiem periodiem sievietes un viņas ģimenes atmiņās.

Tātad grūtniecību vajadzētu plānot abiem topošajiem vecākiem. Tas nozīmē, ka par veselības sakārtošanu pirms grūtniecības iestāšanās vajadzētu padomāt ne tikai nākamajai māmiņai, bet arī tētim. Homeopātiskā terapija varētu būt viens no veidiem, kā to veiksmīgi izdarīt.

Ārsta palīdzību esam pieraduši meklēt tikai tad, kad tiešām esam nopietni slimi, jo savādāk jau nav laika, un šķiet, ka nav arī nekādas jēgas. Kad jaunajiem vecākiem jautāju, kā viņi ir auguši, kā slimojuši, kāda ir veselība tagad, tad biežākā atbilde skan: “Nu, nekā tāda!”

Rūpīgi iztaujājot, bieži vien atklājas, ka problēmu ir bijis vai ir pietiekoši daudz. Savu iespaidu uz cilvēku atstāj viss, kas ar viņu dzīvē ir noticis. Iespaidu atstāj arī visas saslimšanas. Informācija par notikušo tiek ierakstīta mūsu gēnos. Ne velti saka: “Vecāku grēki līdz septītajam augumam.” Bet kā pārraut šo apburto loku, kā panākt to, lai mūsu bērni būtu veselāki?

Ņemot vērā paša un ģimeņu saslimšanu vēsturi pēc līdzības principa piemeklēts medikaments harmonizē katra konkrētā indivīda endokrīno, imūno un nervu sistēmas. Tiek uzskatīts, ka homeopātijas iedarbība ir tik dziļa, ka tā pat spēj labot ģenētisko struktūru defektus. Tādejādi veseli, laimīgi un harmoniski vecāki savam mazulim var sagatavot vislabāko dāvanu – veselību.

Grūtniecība ir īpašs brīdis jebkuras sievietes dzīvē. Visu grūtniecības laiku mēs nosacīti sadalām trīs trimestros. Katrs no tiem raksturojas ar savām noteiktām īpatnībām.

Ja grūtniecības sākumā sievietes organismam ir jāpielāgojas jaunajai situācijai gan fiziski, gan emocionāli, tad vēlākā periodā prevalē fiziskie simptomi, kas saistīti ar mazuļa augšanu. Savukārt pašās grūtniecības beigās būtiski ir sagatavoties dzemdībām. Ārstam-homeopātam nozīmīgs ir viss, kas notiek ar topošo māmiņu. Būtiskas ir gan emocionālās, gan fiziskās sajūtas un simptomi. Ņemot vērā visu iegūto informāciju, tiek piemeklēts individuāls homeopātisks medikaments.

Šajos mēnešos sieviete, kā jebkurš cits cilvēks, var saslimt arī akūti, kā arī grūtniecība var saasināt hroniskas saslimšanas. Parasto medikamentu lietošanas iespējas nereti tad ir stipri ierobežotas, jo tie var atstāt kaitīgu ietekmi uz mazuli. Tad nu lieliski noder homeopātija!

Harmonizējot topošās māmiņas organismu, tiek radīta labvēlīga vide bērniņa augšanai. Ja sievietes pašsajūta ir laba, tad ar lielu varbūtību labi jūtas arī mazulis. Visu, ko jūt un domā topošā māmiņa, sajūt arī viņas mazulis. Manā pediatra praksē bieži nākas izrakstīt homeopātiskos medikamentus bērnam atkarībā no notikumiem vai saslimšanām, kas risinājušies grūtniecības vai dzemdību laikā.

Labs palīgs homeopātija ir arī pašā dzemdību procesā. Tā palīdz dzemdībām noritēt gludi, kā arī vajadzības gadījumā ātri un veiksmīgi koriģē radušos sarežģījumus. Speciālisti, kas pielieto homeopātiskos medikamentus dzemdībās, ir novērojuši, ka to iedarbība ir nesalīdzināmi ātrāka salīdzinājumā ar klasiskiem dzemdību palīdzības līdzekļiem. Savukārt jaundzimušajam bērniņam atbilstoši homeopātiskie graudiņi lieliski palīdz tikt galā ar dzemdību stresu un adaptēties jaunajai situācijai.

Maija sākumā man bija iespēja piedalīties 60. starptautiskajā ārstu-homeopātu kongresā Berlīnē. Mani patīkami pārsteidza Vācijas un Austrijas mediķu pieredze. Ļoti prestižā Minhenes Dr. fon Haunera bērnu hospitālī ārsti, piemēram, ar labiem rezultātiem pielieto homeopātiskos medikamentus neiznesātajiem mazuļiem. Tāpat labus rezultātus Vācijas kolēģi šajā stacionārā tieši ar šo terapijas metodi ir sasnieguši atopisko dermatītu, astmas, biežo infekciju saslimšanu, tiku, migrēnas un ķirurģisko komplikāciju ārstēšanā.

Ārstiem-homeopātiem šajā hospitālī ir laba sadarbība ar onkologiem, jo homeopātija labi palīdz onkoloģiskās terapijas blakus efektu novēršanā. No 2002. gada valstiskā līmenī šajā hospitālī tiek apmaksāts divu ārstu-homeopātu darbs. Nu jau par pilnīgi ikdienišķu parādību ir kļuvusi situācija, ka jebkuru mazuli, kas iestājas stacionārā, konsultē arī ārsts-homeopāts. Tādejādi bērnam tiek nodrošināta visoptimālākā ārstēšana.

Interesanta bija arī pieredze, ar kuru dalījās ginekoloģe - dzemdību palīdzības speciāliste no Vīnes dr.Bitšnau. Vīnes Universitātes hospitālī viņa aprūpē grūtnieces un pieņem dzemdības, pie kam no 1999. gada daktere ar lieliem panākumiem izmanto arī homeopātiju. Akceptu tās pielietošanai no sava katedras vadītāja viņa saņēma pēc gadījuma, kad kādai sievietei grūtniecības turpināšana no klasiskās medicīnas viedokļa bija pilnīgi neiespējama, un tikai pateicoties homeopātijai pasaulē tika laists vesels mazulis.

Ceru, ka arī Latvijā homeopātija kļūs par cienītu alternatīvu ārstēšanas metodi līdztekus klasiskajai medicīnai!

Novēlu Līgai un viņas ģimenei jauku gaidīšanas laiku!

Raksta autore Inga Grundmane ir pediatre, homeopāte Iekšlietu ministrijas poliklīnikā (Raiņa bulvāris 6a, Rīga. Tel. reģistratūrā: 7219365, 7219366, mob. 9463494).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!