Jautājums: Labdien! Esmu stāvoklī, sestā nedēļa, pirms divām nedēļām man ārsti konstatēja limfmezglu iekaisumu. Sakiet lūdzu, kā šī slimība var ietekmēt manu bērniņu?

Atbild dr. Daiga Baranovska:

Būtu nepieciešams zināt, kas tas ir par iekaisumu un kas ir tā izraisītājs. Ja iekaisums ir radies kādas bakteriālas infekcijas rezultātā, būtiski, lai medikamenti (antibiotikas), ar ko tādu iekaisumu ārstē, nekaitētu augļa attīstībai. Tādēļ jāizvēlas preparāti no penicilīnu vai cefalosporīnu grupas.

Ja iemesls ir kāda vīrusa infekcija, specifiska terapija nav iespējama, tomēr pats vīruss, nonākot asinsritē, var bojāt augli un traucēt tā attīstību. Tādēļ būtu ļoti vēlams veikt ultrasonogrāfijas izmeklēšanu 10.-12. grūtniecības nedēļā, lai precizētu, vai grūtniecība attīstās normāli.

Papildus slimošanas laikā noteikti nepieciešams lietot grūtnieču vitamīnus, kas satur folskābi, lai mazulim netrūktu vitamīnu un minerālvielas pilnvērtīgai attīstībai.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu ārsta e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: webbaby@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!