Foto: Shutterstock

Jautājums: Nezinu ko darīt... Esmu stāvoklī (apmēram 3. nedēļa). Man ir paaugstināts asinsspiediens jau kādu 1,5 gadu, lietoju līdz šim asinsspiedienu pazeminošus līdzekļus (Berlipril un Betalok zok).

Šodien terapeits teica, ka vispār asinsspiedienu pazeminošu līdzekļu lietošanu nedrīkst pārtraukt. Izrakstīja Dopegyt. Bet palasot šo zāļu instrukciju - mani tomēr māc šaubas, vai drīkstu tādas zāles lietot - varbūt jākonsultējas ar vēl kādu ārstu? Ceru, ka varēsiet palīdzēt.

Atbild dr. Daiga Baranovska:

Dopegyt ir pirmās izvēles medikaments paaugstināta asinsspiediena ārstēšanai grūtniecības laikā gan tajos gadījumos, kad šī slimība ir jau pirms grūtniecības, gan arī tad, kad paaugstināts asinsspiediens pirmo reizi mūžā sāk traucēt tikai grūtniecības laikā.

Jums būtu jālieto Dopegyt ārsta nozīmētajās devās, bet papildus tam arī kādu no magnija preparātiem (Magne B6, Magnex u.c.), kas labvēlīgi ietekmē asinsspiedienu grūtniecības laikā. Un rūpīgi jāseko asinsspiedienam visu grūtniecības laiku, pat ja pašsajūta ir ļoti laba.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!