Foto: PantherMedia/Scanpix

Jautājums: Vēlos pajautāt, kā pieņemt (es ceru, ka tas pāries) mazuļu kustības vēderā. Esmu 24 dvīņu grūtniecības nedēļā un man ir izveidojusies vēdera preses muskulatūras diastāze (tie atvērušies), tad reizēm sajūtu un redzu tik intensīvas savu abu mazuļu kustības, ka paliek tā ļoti jocīgi.

Vai varētu tā būt, jo nevaru vēl aptvert viņus kā mazas reālus cilvēciņus? Ir tik dīvaini, ka kaut kas kustas nu tā pa īstam, nevis tikai pieklauvē.

Mans satraukums varbūt ir muļķīgs, bet gribas savus mazulīšus visu laiku mīlēt un negribas, ka jocīgas, brīžiem biedējošas domas nāk prātā. Būšu ļoti pateicīga par kāda speciālista komentāru. Paldies.

Atbild dr. Daiga Baranovska:

Just augļa kustības grūtniecības laikā ir dabiska parādība un tajā nevajadzētu būt nekam biedējošam. Regulāras, intensīvas augļa kustības liecina par to, ka mazuļi aug un jūtas labi.

Protams, katra sieviete šīs kustības izjūt savādāk un nešaubīgi, ka pie dvīņu grūtniecības kustību ir divreiz vairāk nekā viena mazuļa gadījumā. Tomēr bez aktīvām kustībām vēl mammas vēderā neviens mazulis nevar izaugt. Tādēļ Jums vajadzētu saprast, ka kustības ir ne tikai normāla grūtniecības sastāvdaļa, bet tas pašlaik arī ir veids, kā mazuļi ziņo pasaulei, ka viņi ir veseli un aug labi.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: webbaby@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!