Jautājums: Esmu mazliet saniknota, sākšu ar to, ka 19. septembrī, iestājos slimnīcā ar dzemdību sāpēm, jo vecmāte teica, ka var pārnēsāt bērniņu nedēļu, ja nesākas sāpes pirms tam. Kā teica, tā darījām, bet viss beidzās ar to, ka mazulis bija jau miris bez sirds pukstiem...

Dzemdēju mirušu bērniņu. Slimnīcas biopsija nekādu iemeslu neuzrādīja, bet atradu iespēju, kā uzzināt cēloni, kāpēc tā, ka bērnam svars bija 2,500 un nebija pazīmes, ka kaut kas nav kārtībā??? Caur nezināmu dakteri biopsijas rezultāti - bērniņš bija par mazu, nevarēja atrast ceļu uz ārpasauli un nosmaka, kāpēc tā? Un ieteica nākamreiz noteiktā datumā iet uz slimnīcu un pieteikties uz ķeizargriezienu... Vai tas ir normāli, ka slimnīcai viena informācija, bet es uzgāju ko citu?

Atbild dr. Daiga Baranovska:

1. No tik skopas informācijas, kā Jūs norādāt jautājumā, ir grūti komentēt, cik lielā mērā šīs it kā dažādās atbildes atšķiras. Pie tam domāju, ka izmeklēšana (biopsija) Jūsu bērniņam tika veikta vienreiz, ja vien Jūs nepieprasījāt to īpaši atkārtot.

2. No nezināmā daktera iegūtā atbilde arī neizklausās īpaši izsmeļoša un problēmu izskaidrojoša.

3. Varu Jums vienīgi ieteikt kopā ar savu ārstu – vai nu to, kurš novēroja grūtniecību, vai arī to, kas vadīja dzemdības, izvērtēt un izanalizēt visu grūtniecības gaitu un mēģināt saprast, kur varēja rasties problēmas, lai tās novērstu nākamās grūtniecības laikā un Jums nenāktos vairs savā dzīvē piedzīvot līdzīgas traģēdijas. Jo arī ķeizargrieziens nav brīnumlīdzeklis, kas atrisina pilnīgi visas ar grūtniecības norisi saistītās problēmas.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!