Tikko piedzimis bērniņš pamatā pārtiek no mātes piena, kas tam nodrošina visas nepieciešamās uzturvielas, tai skaitā arī neaizvietojamās taukskābes, lai bērniņš strauji augtu un attīstītos. Papildu piebarošanu parasti sāk no 6 mēnešiem vai arī gadījumos, kad mātes piens bērniņam nepietiek. Parasti papildu bērnam piedāvā dažādus dārzeņu un augļu biezeņus, vēlāk arī putras un atšķaidītas svaigi spiestas sulas. Apmēram no 7 - 8 mēneša vecuma sāk piedāvāt putnu gaļu. Ja mātes piens ir nepietiekamā daudzumā, tad piebarošanai lieto piena maisījumus. Savukārt, ja mātes pienu nesaņem vispār, tad papildus ēdienu sāk dot no četriem mēnešiem. Piebarošanu uzsāk ar vienu produktu, pakāpeniski to klāstu paplašinot. Katrā ziņā tie nedrīkst būt ļoti trekni ēdieni, tāpat galvenokārt ieteicams lietot tikai dabiskus produktus, vislabāk gatavot biezenīšus pašām, tad varēsiet būt pārliecinātas par to sastāvu, turklāt vieglāk varēsiet saprast, kas izraisījis alerģiskas reakcijas Jūsu bērnam un no šiem produktiem izvairīties.
Sākot no gada vecuma svarīgi ieviest ēšanas režīmu ar kārtīgām ēdienreizēm, tādējādi radinot bērnu pie noteikta ēšanas ritma. Šeit svarīgi, lai arī paši vecāki ievērotu ēšanas režīmu. Vislabāk būtu sēsties visiem pie kopīga brokastu, pusdienu vai vakariņu galda, lai rādītu mazajam piemēru, jo bērni ne tikai ēšanas, bet arī uzvedības ziņā bieži vien kopē savus vecākus.