Foto: DELFI
Latvijā pazīstami vīrieši - dejotājs Agris Daņiļevičs, radio Skonto balss Valdis Melderis, aktieris Mārtiņš Egliens un uzņēmēji - Dāvis Auškāps un Ģirts Ģederts savus apsveikumus sievām un bērnu mammām Māmiņdienā izlikuši labi redzamā vietā – 'Galerijā Centrs' uz Rīdzenes ielas.

Katrs vīrietis, gatavojot ziedu kompozīciju, izvēlējās dažādus stilus un ziedus. Piemēram, D. Auškāps ierasti dāvana sievai vienkāršus un pēc iespējas dabīgākus ziedus, tādēļ arī savu kompozīciju iecerējis izgatavot gaišu, askētisku un izmantojot Latvijā audzētus ziedus. V. Melderis izvēlējās gatavot puslodes formas kompozīciju no gerberām, savukārt Ģ. Ģederts sievu pārsteigt gatavojas ar klasisku, skaistu orhideju kompozīciju. M. Egliens priekšroku deva nestandarta formas ziedu kompozīcijai, kurā ir gan pavasarīgi ziedi, gan citi dabā sastopami materiāli. A. Daņiļevičs izvēlējies gatavot neparastu kompozīciju saldējuma formā ar trim saldējuma bumbām, no kurām vienā noteikti būs viņa sieviņas mīļākie ziedi - dzeltenas frēzijas.

"Mātes diena Latvijā pirmo reizi tika svinēta 1922. gadā un tā nemainīgi ir palikusi par pavasara sirsnīgākajiem svētkiem. Daži no izstādes veidošanas dalībniekiem minēja, ka sievietēm ziedu nekad nevar būt par daudz. To arī mēs vēlējāmies parādīt - ikviens vīrietis šajos svētkos var pārsteigt savu sievu un bērnu māmiņu, nevis vienkārši nopērkot ziedus veikalā, bet pieliekot tiem klāt arī savu radošo izdomu un mīlestību", stāsta Zita Siliņa, Galerijas Centrs vadītāja.

"Ar šo kompozīciju vēlos savai sievai Marikai novēlēt atrast nedaudz laika ikdienas steigā, lai paskatītos uz ziedu skaistumu. Uzskatu, ka sievietei ziedu nekad nevar būt par daudz, tāpēc arī ir tapusi šī kompozīcija", uzskata Ģirts Ģederts.

"Darba dēļ man nereti nākas izlaist kādus ģimenes svētkus, tajā skaitā arī Māmiņdienas. Tādēļ es labprāt iesaistos šādos projektos, kas var sagādāt prieku un pārsteigumu arī manai sievai un bērnu māmiņai", stāsta Valdis Melderis.

Mārtiņš Egliens savukārt stāsta, ka "kompozīcija būs kā mana sieva Dita - nepareiza, bet pietiekami harmoniska, neprognozējama un reizē arī skaista, raupja, bet trausla. Mana sieva ir visbrīnišķīgākais cilvēks pasaulē, par to viņu ļoti daudz mīl un par to arī mēs ar dēlu viņu ļoti mīlam".

Agris Daņiļevičs uzskata, ka "vispiemērotākais sveiciens Māmiņdienā būtu latviešu tautasdziesmu vārdi, jo jau kopš senatnes māmiņai ir bijusi īpaša vieta ģimenē un līdz ar to tautas folklorā. Latviešu tautasdziesmas ir skaistas un patiesas, un tās izsaka ļoti daudz arī mūsdienās."

"Mana sieva ir vislabākā, un tas ir tikai pašsaprotami. Vīrieši, dāviniet ziedus savām sievietēm! Viņām taču tas tik ļoti patīk", aicina Dāvis Auškāps. Izstādes noslēgumā, Mātes dienā, skaistie ziedu veidojumi tiks nogādāti visām sievām un māmiņām kā sirsnīgs pārsteigums svētkos.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!