Neskaitot to, ka garnelēm jāizņem melnā cīpsla un tas prasa sava veida iemaņas, šis ir ļoti viegli pagatavojams, sulīgs, aromātisks un pikants ēdiens.

Sastāvdaļas:

  • 24 tīģergarneles, veselas, jēlas (izmērs 16/20)
  • 2 citroni                         
  • sāls
  • pipari
  • 4 timiāna zariņi                              
  • 2 ēd.k. olīveļļas                            
  • 2 ēd.k. zaļumu                  

Gremolata:

  • 1 liels citrons
  • 2 ēd.k. olīveļļas
  • 1 tējk. paparikas, asā, saldā, malta
  • 3 ķiploku daiviņas, smalki sakapātas
  • 1 krūzīte sasmalcinātu pētersīļu
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana:

  1. Sagatavo gremolatas mērci. Sasmalcini pētersīļus, pievieno ķiplokus un citronu sulu. Pievieno papriku, olīveļļu, sāli un maltos piparus pēc garšas. Samaisi.
  2. Tīģergarnelēm nolobi čaulas bet ne pavisam, lai vietā starp galvu un ķermeni paliek savienota vieta, jo tādējādi varēsi čaulu uzlikt atpakaļ uz garneles gaļas un tā izcepsies sulīgāka. Rūpīgi izņem tumšo muguras dzīsliņu un uzliec čaulu atpakaļ, kas nodrošinās, ka garnele cepšanās laikā paliks ļoti sulīga.
  3. Samarinē ar garšvielām un grilē 7 minūtes, līdz garneles gatavas. Pasniedz ar gremolatas mērci.
Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!