Neticams gadījums noticis Anglijā - angloāfrikāņu ģimenē piedzimusi baltādaina meitenīte ar zilām acīm un gaišiem matiem. Kā vēstī Daily Mail, atsaucoties uz mediķiem, bērns nav albīns.

Ne mazāk izbrīnīti par notikuši ir arī vecāki. 44 gadus vecais Bendžamins Ihegboro, ieraudzījis savu meitu, bijis šokā, taču vēl spējis pajokot - "vai viņa ir mana"?

Par savas sievas Andželas uzticību Bendžaminam nav nekādu šaubu - "mana sieva ir man uzticīga. Pat ja viņa mani būtu piekrāpusi - bērns nevarētu izskatīties šādi".

Ģimenē jau aug divi melnādaini bērni. Jaunāko meitiņu, kas apveltīta ar nigēriešiem neparasto izskatu, nolemts saukt par Nmači, kas tulkojumā nozīmē "dievišķais skaistums".

Šī piedzimšana ir ekstraordinārs gadījums - tā uzskata profesors Brains Saiks no Oksfordas Universitātes. Lai pasaulē nāktu šāds bērns, vecāku dzimtās ir jābūt kādam baltādainam priekštecim. Taču abi laimīgie vecāki apgalvo, ka nespēj šādus radiniekus atcerēties, kas kaut attāli atgādinātu baltādainos cilvēkus.

Meitenītei ir ļoti neparasti mati. Pat daudziem baltādainiem bērniem nav šādu matu, uzsvēris profesors. Viņš piebildis, ka ģenētikas likumi ir tik sarežģīti, ka zinātne vēl joprojām nav spējusi izskaidrot ne mazums dīvainu gadījumu.

Šāds gadījums vēsturē nav pirmais. 2006.gadā Anglijā kādam jaunam pārim piedzima dvīnītes ar dažādu ādas krāsu. Taču toreiz jaunajam pārim bija jauktas asinis - viņu mātes bija baltādainas, tēvi - tumšādaini.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!