Sastāvdaļas:
- 700 g sarkanās paprikas
- 2 vidējas ķiploku daivas, sagrieztas ļoti plāni
- 4 anšovu filejas, strēmelītēs
- 10 majorāna lapiņas
- svaigi malti melnie pipari
- 1 ēd.k. olīveļļas, extra virgin
Pagatavošana:
- Sakarsē krāsni, vislabāk - grila režīmā, līdz 270 grādiem vai arī līdz visaugstākajai temperatūrai augšas un apakšas režīmā. Uz restēm liec papriku un restes liec krāsnī, pēc iespējas tuvāk augšējai daļai. Zem restēm vislabāk palikt pannu, lai no paprikas iztecējusī sula nesatek uz krāsns pamatnes un nesāk dūmot. Grilē, līdz visas puses ir melnas, apmēram 15 minūtes. Šo apdedzināšanu vari veikt arī uz gāzes liesmas vai grila pannā uz plīts, vai ārā uz grila. Kad paprika gatava, liec to bļodā, pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi vai foliju, lai nekur nepaliek vaļā malas, un ļauj atdzist kādas 20 minūtes.
- Kad paprika atdzisusi, novelc tai mizu un izņem sēklas. Sagriez garenās strēmelītēs. Kārto strēmelītes uz trauka, kurā pasniegsi. Pa virsu izkārto anšovus, ķiplokus, majorānu un viegli pārslaki ar olīveļļu. Pārber ar pipariem. Pasniedz kā uzkodu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit