grilēta paprika anšovi
Foto: ČetrasSezonas.lv
Maiga, saldena paprika kopā ar sāļo anšovu, ko atsvaidzina ķiploka pikantums. Ja tev nav pieejams majorāns, tad izmanto raudeni, kas arī labi iederēsies. Pasniedz ar svaigi grauzdētu maizi vai arī viegli grillētu zivi vai vistas gaļu.

Sastāvdaļas:

  • 700 g sarkanās paprikas
  • 2 vidējas ķiploku daivas, sagrieztas ļoti plāni
  • 4 anšovu filejas, strēmelītēs
  • 10 majorāna lapiņas
  • svaigi malti melnie pipari
  • 1 ēd.k. olīveļļas, extra virgin

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni, vislabāk - grila režīmā, līdz 270 grādiem vai arī līdz visaugstākajai temperatūrai augšas un apakšas režīmā. Uz restēm liec papriku un restes liec krāsnī, pēc iespējas tuvāk augšējai daļai. Zem restēm vislabāk palikt pannu, lai no paprikas iztecējusī sula nesatek uz krāsns pamatnes un nesāk dūmot. Grilē, līdz visas puses ir melnas, apmēram 15 minūtes. Šo apdedzināšanu vari veikt arī uz gāzes liesmas vai grila pannā uz plīts, vai ārā uz grila. Kad paprika gatava, liec to bļodā, pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi vai foliju, lai nekur nepaliek vaļā malas, un ļauj atdzist kādas 20 minūtes.
  2. Kad paprika atdzisusi, novelc tai mizu un izņem sēklas. Sagriez garenās strēmelītēs. Kārto strēmelītes uz trauka, kurā pasniegsi. Pa virsu izkārto anšovus, ķiplokus, majorānu un viegli pārslaki ar olīveļļu. Pārber ar pipariem. Pasniedz kā uzkodu. 

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!