Ir svarīgi atcerēties, cik pārliecināts par sevi un savu rīcību jūs bijāt pagātnē, un apzināties - jūs varat to atkal. Kad jūs piedzimāt, jūs bijāt tāds pats kā citi bērni. Jūs bijāt drosmīgs, ziņkārīgs, atjautīgs, atvērts un pārliecināts par visu. Tad kaut kas notika un ticība saviem spēkiem zuda. Mums visiem ir tiesības uz neizmērojamu pašpārliecību. Hipnoze var atgriezt jums pašapziņu katrā dzīves aspektā.
Kāpēc tā?

Pārliecība ir zudusi, jo iedomātas bailes ar katru brīdi palielinās un baro pašas sevi. Neticība saviem spēkiem ir bailes par to, kas varētu notikt, bet bailes, kurām nav racionāla izskaidrojuma, bieži vien kļūst nekontrolējamas.Piemēram- rakstnieks nevar pabeigt uzsākto grāmatu , vai students nav spējīgs uzsākt uzdevumu izpildi,  vai menedžerim nav pārliecības par savām spējām veiksmīgi novadīt sanāksmi, jauniešiem bailes dibināt attiecības- šīm bailēm nav pamatota  iemesla,  - bieži vien mēs ar savām iedomām  paralizējam sevi . Hipnozes seansa laikā ļoti viegli ir aizstāt šīs traumējošās vizualizācijas ar citām, nodrošinot tūlītēju rezultātu.


Ko darīt?

Iemesls, kāpēc  ir zudusi pašapziņa katram cilvēkam ir savādāks, līdz ar to seansi katram būs savādāki, tas atkarīgs no tā, kad un kur  klientam ir radusies traumējošā pieredze - dažiem cilvēkiem tas var   ietekmēt jebkuru dzīves   situāciju.

Jauns domāšanas veids
Klienta problēmas rodas, no veida, kā viņi domā un kā uztver  radušos situāciju. Šī posma mērķis ir palīdzēt radīt cilvēkam  jaunu veidu, kā domāt par sevi un kā uztvert konkrētu  situāciju.

Atjaunot saikni ar saviem vecajiem resursiem
Ikviens kādreiz ir bijis pilns pārliecības un pilns ticības saviem spēkiem, un katram ir atmiņas par laiku, kad viņi bija pārliecināti par sevi. Tomēr   bailes no neveiksmes, kuras regulāri atkārtojas, noved pie tā, ka atmiņas un sajūtas par tām reizēm, kuras bija pilnas panākumu kļūst blāvākas, savukārt neveiksmes izgaismojas visā spožumā... Šajā posmā galvenais ir aktivizēt atmiņas, kurās cilvēks ir bijis veiksmīgs un izvirzīt tās prātā priekšplānā. Nākamajā reizē, kad rodas līdzīga  situācija, klientam būs iespēja aktivizēt savus iekšējos resursus, lai  "nepalaistu izgāšanās" programmu.

Ticība nākotnei
Gandrīz katrā seansā zināms  laika sprīdis tiks veltīts tam, lai  palielinātu klienta ticību savām spējām. Kad klients ir pārliecības pilns, viņš viegli spēj darīt un mainīt to,  ko patiesībā vēlas darīt. Šajā posmā  galvenā uzmanība tiek vērsta uz pašpārliecinātības atjaunošanu .

Mainot identitāti
Daļu laika senansā tiek veltīta jauna  paštēla veidošanā,  mērķis ir mainīt klienta ticību saviem spēkiem. Šī daļa parasti sastāv no liela daudzuma  tiešajām suģestijām ar mērķi palielināt klienta motivāciju.

Pašcieņas vizualizācija
Cilvēki, kuriem ilgu laiku ir trūcis   pārliecības, parasti ir pazemināts pašvērtējums. Viņi ir fokusējušies uz negatīvām  domām, atmiņām par sevi. Tāpēc viss  negatīvais, tiek pieņemts kā patiesība,  īpaši ja vecāki vai partneri kaut ko negatīvu ir teikuši  par viņiem pagātnē. Ļoti bieži neticība saviem spēkiem  ir reakcija uz "uzmācīgiem" vecākiem, kuriem nekad nekas nebija  pietiekami labi, ko bērns agrāk darīja. Vecāki bieži vien domā, ka viņi tikai  palīdz saviem bērniem, pieprasot darīt kaut ko arvien vairāk un arvien labāk , bet pārāk bieži viss notiek tieši otrādi- bērns pamet iesākto  un definē sevi kā neveiksminieku, kurš nekad nevar izdarīt saviem mīļotajiem cilvēkiem pa prātam. Pašvērtējuma sadaļas mērķis ir novērst visas šīs agrākās negatīvās ietekmes.

Veco priekšstatu maiņa
Mērķis ir likvidēt cilvēka vecās idejas un vecos pieņēmumus, kuri darbojās kā traucējošs faktors jauna pozitīva paštēla veidošanā. Katram klientam būs viena vai vairākas konkrētas situācijas, kad pašpārliecinātības trūkst visvairāk. Katrai situācijai būs īpašs scenārijs, īpaša vizualizācija, kuras laikā iegūtā pieredze, mijiedarbojoties ar iekšējiem resursiem, būs veiksmīga bez piepūles turpmākās dzīves laikā. Tā attīsta resursus zemapziņā, kuri tiks izmantoti, kad  dzīvē radīsies kārtējā reālā, traumējošā situācija, kura līdz šim sagādāja problēmas.

Tiešās suģestijas
Visi  seansi ietver daudz tiešo suģestiju, lai palielinātu cilvēka kopējo pašcieņas līmeni, kā arī viņa  pašapziņu, nokļūstot stresa situācijās.

Pārorientācija
Suģestijas tiek veiktas , lai izraisītu noteiktu uzvedību tajos brīžos, kad klients sastopas ar kādu no situācijām,kuras agrāk parasti ir sagādājušas problēmas. Tas tiek darīts atkarībā no tā, kas tieši sagādā sevišķas grūtības un nākotnē nonākot šajās situācijās klients atskārtīs, ka suģestētā uzvedība ņem virsruku un aizvieto iepriekšējo disfunkcionālo modeli.

Atkārtoti seansi
Daudzos gadījumos trauksme ir saistīta ar daudz plašākām problēmām, piemēram, pazeminātu  pašvērtējumu. Bieži ir lietderīgi apsvērt iespēju izmantot Hipno - Psihoterapiju, lai risinātu šos jautājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!