Foto: AFP/Scanpix
Kārtībai būs būt! Arī mazi rozā zīdaiņi var būt paša nelabā iemiesojumi, tāpēc sātans no viņiem ir jāizdzen! Tas arī cītīgi darīts kādā Spānijas pilsētā, kad Euharistijas svinību priekšvakarā speciālā tērpā ietērpts vīrs veica rituālo lēkāšanu pār zemē noguldītiem mazuļiem, tā izdzenot velnu, vēstī ārvalstu mediji.

Katru gadu jūnija pēdējā svētdienā pilsētas iedzīvotāji pulcējas galvenajā laukumā, lai veiktu iedzimtā grēka iemiesojumu - jaundzimušo - attīrīšanas rituālu. Jau kopš 1620.gada tur notiek „lēcieni pār bērniem" - (El Salto del Colacho). Kāds vīrietis, kas tiek izvēlēts no kopienas vidus, pārtop par pašu velnu un tiek ietērpts spilgti dzeltenā kostīmā. Lēciena laikā šādi tiek attīrītas bērnu dvēseles. Bērni tikmēr, smuki izguldīti, guļ baltos palagos uz asfalta un gaida „glābšanu".


Rituāla saknes meklējamas tālu viduslaikos, kad māņticība un dažādi ar reliģiju saistīti aizspriedumi sita augstu vilni. Redzēt šo rituālu ierodas tūristi no visas pasaules, iespējams arī tāpēc pilsēta joprojām nav gatava no tā atteikties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!