Uz dažādu iestādījumu ieejas durvīm parādās jauna aizliedzošā uzlīme - "Ar bērniem neienākt". Viesnīcas, restorāni un lidsabiedrības ir nopietni uztvēruši sūdzības par kliedzošiem mazuļiem un, izdabājot saviem klientiem, šo problēmu mēģina risināt ar stop zīmi. Tā vēstī portāls db.lv.

"Piedod, mazais, tev šodien neveicas - šeit paēst varēs tikai tavs lielais brālis," tā par aizliegumu ienākt restorānā ar bērniem smejas kāda blogere. Izrādās, eksistē uzņēmēji, kas nevēlas pakļaut savus klientus riskam, ka viņu atpūtu sabojās kāds trokšņojošs mazulis. "Ar bērniem ieeja aizliegta" kustība, šķiet, kļūst arvien plašāka, aizliedzot vai ierobežojot bērnu atrašanos restorānos, viesnīcās, lidaparātos, kinoteātros un citās sabiedriskās vietās, vēstī db.lv.

Protams - idejai ir gan atbalstītāji, gan pretinieki. Īpatnēji, ka idejas atbalstītāji rodas ne tikai no bezbērnu indivīdu rindām, bet arī dažu vecāku vidū. Kas vēl interesantāk - uzņēmumu īpašnieki atzīst, ka līdz ar jauno noteikumu pieņemšanu bizness plaukst un zeļ, savukārt eksperti runā par jaunas patērētāju grupas rašanos.

"Kad gan bērni kļuva par ko līdzvērtīgu cigarešu dūmiem? Vainojiet pie tā kaudzi bezbērnu pieaugušo, kam ir gana lieli naudas līdzekļi. Bezbērnu pāri un vientuļnieki biznesam ienes arvien lielākas naudas summas, un iedzīvotāju novecošanās un dzimstības samazināšanās attīstītajās valstīs nozīmē vairāk bezbērnu pāru nekā jebkad," raksta AdWeek.

Izskatās, ka Latvijā pagaidām bērnu aizliegumi netiek praktizēti - vismaz neviens no izdevuma LD aptaujātajiem ekspertiem tādus uzņēmumus nezināja, un arī izvaicātie vecāki principā ar šādu problēmu mūsu valstī nebija saskārušies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!