Foto: Publicitātes foto
Latvijas veikalu plauktos parādījusies Latvijā ražota bērnu pārtika "Rūdolfs". "Esam vienīgie bērnu pārtikas ražotāji Latvijā un īpaši lepojamies ar to, ka visi "Rūdolfa" gardie mammas biezeņi ražoti tikai un vienīgi no Latvijas bioloģiskajās saimniecībās augušām ogām un dārzeņiem," stāsta uzņēmuma "Lat Eko Food" vadītāja Egija Martinsone, portālu Delfi informē uzņēmuma pārstāvji.

Audzinot dēlu Rūdolfu, Egija Martinsone meklējusi iespējas iegādāties maksimāli veselīgu un tepat ražotu bērnu pārtiku, jo pediatri rekomendē bērniem uzturā lietot dzīvesvietai atbilstošā reģiona izcelsmes produktus, taču izrādījies, ka Latvijā tādu neražo. Tādēļ dibināts uzņēmums "Lat Eko Food", kurš JIC biznesa inkubatora paspārnē strādā ar mērķi attīstīt Latvijā bioloģiskās pārtikas nozari, specializējoties bērnu pārtikas ražošanā.

Kā pirmie Latvijas tirgū nonākuši 7 veidu augļu un ogu biezeņi no pašmāju izejvielām: "Ābols ar smiltsērkšķi", "Ābols ar melleni", "Ābols un ķirbis", "Ābols", "Ķirbis ar smiltsērkšķi", "Ķirbis ar upeni" un "Ķirbis". Visi biezeņi piemēroti bērniem no 6 mēnešu vecuma.

""Rūdolfa" produkti ir ne tikai garšīgi, bet arī ļoti veselīgi. Augļus un ogas iepērkam tikai no sertificētām Latvijas bioloģiskajām saimniecībām. Visi biezeņi gatavoti bez jebkādām pārtikas piedevām, konservantiem un citiem veselībai kaitīgiem elementiem - tas ir 100% dabīgs produkts," stāsta Egija Martinsone, piebilstot, ka bērnu biezeņos tiek izmantoti arī smiltsērkšķi un upenes, kas ir īpaši veselīgi un vērtīgi produkti ar savām zinātniski pierādītajām labajām īpašībām.

Jaunie augļu - ogu biezeņi ir izstrādāti Latvijas valsts Augļkopības institūtā, kur zinātnieki veikuši pētījumus un izstrādājuši biezeņu pagatavošanas tehnoloģijas, ieguldot darbu šo produktu izstrādē divu gadu garumā. Visas receptes tapušas ciešā sadarbībā ar Latvijas Pediatru-gastroenterologu asociāciju, kas atzinīgi novērtējuši "Rūdolfa" produkciju un iesaka to lietošanai bērnu uzturā.

Šobrīd sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti norit darbs pie dārzeņu biezeņu sortimenta izstrādes, jo produktu klāstu plānots regulāri papildināt.

Bioloģiskie bērnu biezeņi "Rūdolfs" nopērkami eko veikalos Rīgā un citviet Latvijā, kā arī vairākos bērnu preču veikalos. Šobrīd noris aktīvs darbs pie tā, lai "Rūdolfs" produkciju varētu nopirkt arī mazumtirdzniecības ķēžu veikalos visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!