Foto: PantherMedia/Scanpix
Jau sen ir zināms: no kā visvairāk baidies, tas arī atgadās. Tāpēc nekad nesakiet: "Apliec silto šalli - saslimsi!"

1. Nedomājiet katru mīļu brīdi par infekcijām un slimībām, kas apdraud jūsu bērnus, "nepielāgojiet" viņiem kaimiņu slimības. Mātes pārliecība, ka ar viņas bērnu nekas neatgadīsies, ir viņam vislabākā aizsardzība.

2.  Mātei nevajadzētu atstāt bērnu savā gultā uz nakti - abu biolauki ir sinhronizēti, tāpēc visas jūsu rūpes traucēs bērna mie­gu.

3.  Iemācieties sevī ieklausīties. Nekad nerīkojieties pretēji savai intuīcijai. Ja sajūtat briesmas, nepatiku, skaudību, uzlieciet aiz-sargvairogu. Varat iztēloties, ka turat sev priekšā lielu spoguli. Uz jums raidītās ļaunās domas atstarosies spogulī un atgriezīsies pie izcelsmes avota dubultā apmērā.

4. Ja, izejot no mājām, pamanāt, ka jums ceļā ir kāds šķērslis - mašīna, ūdens, -  apstā­jieties un padomājiet, vai tikai neaizmirsāt nocelt tējkannu no plīts, izslēgt gāzi, aizslēgt durvis.

5. Ja atgriežaties mā­jās, jo kaut kas aizmirsts, paskatieties spogulī, citādi nebūs veik­smes.

6. Ja no kāda esat aizņēmušies spaini, somu, burku, - neatdodiet to tukšu. Kaut ko tajā ielieciet, jo tad jūs gūsit labumu.

7. Nekrājiet dusmas. Ja kaut kas nepa­tīk, - neklusējiet, pasakiet. Ja valdīsities un nepatiku neizrādīsit, tad saules pinuma apvidū izveidosies "melnums" (ko ekstra­sensi redz).

8. Ja ir gaidāma svarīga lietišķa tikšanās, iztēlojieties sarunbiedru un domās apberiet viņu no galvas līdz kājām ar rozēm. Jūs varēsit tikai pabrīnīties, ar kādu prieku viņš jūs sagaidīs. Papūlieties panākt, lai sarunbiedrs jums iepatīkas. Meklējiet to, kas jūs tuvina. Liekuļot nevajag, bet var un vajag atradināties no ieraduma visur un visā meklēt iebildumus. Saprotiet, kas satrauc otru cilvēku.

Palūkosimies, kāds izskatās biolauks starp sarunbiedriem. Laipni vārdi noņem saspringtību, sirsnīgi vārdi - satuvina. Ne­korekti, ļauni un agresīvi izteicieni, pat ja tie nav adresēti sarunbiedram, rada sa­springtību. Saudzējiet sarunbiedru, pasar­gājiet viņu no dzēlieniem, aizskārumiem un apvainojumiem.

9.  Nevienam nedariet ļaunu - nevēliet slimības un nelaimes pat tiem cilvēkiem, kurus uzskatāt par saviem ienaidniekiem. Ja cilvēks par tevi ir nodomājis sliktu, bet tu par viņu - labu, tad ļaunums atgriezīsies pie viņa paša.

10. Protiet būt laimīga pat tad, kad dzīve tam dod vismazāko iespēju. Esiet laimīgs par to, ka jūsu bērni, vīrs, sieva, vecāki  ir veseli un jūs mīlat cits citu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!