Kupāti un šašliks, kinza, adžika un suluguni, hačapuri vai čahohbili - droši vien katram ir savs iecienīts gruzīnu ēdiens, un visi piekritīs, ka Kaukāza virtuvei piemīt gan ugunīgs temperaments, gan zaļoksns dzīvesprieks. Tā jau izsenis bijusi labi pazīstama un saprotama arī latviešiem. Pēdējos gados Gruzija atkal kļuvusi par populāru ceļamērķi gan kalnu, aktīvās atpūtas un saules siltuma, gan gastronomisko tradīciju, vīna un gardu autentisku ēdienu baudītājiem.
Piedāvājam saulainās Gruzijas raksturīgākās receptes pagatavot pašu mājās. Ja izmantosiet svaigus produktus un dāsni lietosiet gruzīnu tipiskākās garšvielas - kinzu, pētersīļus, ķiplokus, sierāboliņu -, maltīte izdosies lieliski.
Pavārgrāmatā ir astoņas nodaļas ar plašu zivju ēdienu, zupu un sautējumu, karsto ēdienu, mērču un piedevu, maizes un graudaugu ēdienu, kā arī veģetāro un gaļas uzkodu un desertu recepšu klāstu. Daudziem ēdieniem aprakstīti vairāki pagatavošanas un pasniegšanas varianti.
No angļu valodas tulkojusi Iveta Galēja.