Daudzas sievietes pamatoti tic, ka bērna dzīvē tēva loma ir ļoti svarīga, bet arī tētis var pieļaut būtiskas kļūdas - izdevums "Woman's Daily" noskaidro, kādas ir izplatītākās no tām.

Vecāku rakstura īpašības nosaka viņu rīcību un attieksmi pret apkārtējiem, dzīves veidu un prioritātes. Tāpat vecāki nodod tālāk saviem bērniem daudzus sava rakstura plusus un mīnusus, labo un slikto.

Bērns kaut daļēji kļūst par savu vecāku spoguli, kas tai pašā laikā rada arī ne mazumu konfliktsituāciju - paaudžu problēma pastāvējusi visos laikos. Katrs bērns vēlas tikt saprasts, mīlēts, gaida siltumu un kādu laipnu vārdu ne tikai no mīļās mammas, bet arī no stingrā tēta.

Tēva loma ir būt autoritātei sava bērna acīs, lai mazajam būtu, kam līdzināties un ņemt piemēru. Nereti bērni tomēr nesaņem vēlamo un tieši tēva uzmanības trūkuma dēļ kļūst kaprīzi, lai piesaistītu viņa uzmanību vismaz negatīvā nozīmē.

Desmit īpašības, kuras raksturīgas "sliktiem tētiem"

1. Vīrietis neaizdomājas par bērna problēmām.
2. Viņam ne prātā neienāk apsvērt tādu jēdzienu kā „tēva autoritāte", lai gan ārēji viņš tiecas pilnveidoties, iekšēji paliek vienaldzīgs.
3. Nezina un nemeklē palīdzību, kā audzināt bērnu konkrētā situācijā, bieži pieļauj pretrunīgu rīcību, vēl biežāk ļauj visam risināties pašplūsmā.
4. Pieļauj bērna visatļautību.
5. Nerēķinās ar bērna interesēm un aizraušanos. Uzskata, ka bērnu audzināšana ir tikai sieviešu nodarbošanās.
6. Nepiedalās bērnu apģērbu un rotaļlietu iegādē.
7. Nezina sava bērna draugu vārdus.
8. Nezina, kādos mācību priekšmetos viņa bērnam veicas labāk un kādos - sliktāk.
9. Neapspriež ar bērnu sāpīgus jautājumus.
10. Nezina, vai bērnam ir kādas hroniskas saslimšanas, viņa mīļākos ēdienus, pārtikas alerģijas un līdzīgas lietas.

Ironiski uz tēva pienākumiem paskatījies fotomākslinieks Deivs Ingldovs, izveidojot bildes ar savu meitiņu dažādās jocīgās situācijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!