Foto: PantherMedia/Scanpix
Miljoniem cilvēku visā pasaulē cieš no kompleksiem saistībā ar ārējo izskatu. Kāds burtiski neieredz savu degunu, vēl kādam riebjas savas ķermeņa formas, bet vēl citam pretīgumu izraisa sava ausu forma.

Neapmierinātība ar savu ārieni var izraisīt smagu depresiju, no kuras vēlāk ļoti grūti atbrīvoties. Tāpēc labāk līdz tam nemaz nenokļūt - sāc "dziedēt" savus kompleksus jau tūlīt!

1. Ievies dienasgrāmatu, kur ierakstīsi visas jūtas un pārdzīvojumus, kas traucē dzīvot

Papīram varēsi uzticēt pilnīgi visu, ko nespēj izpaust pat pašiem tuvākajiem cilvēkiem. Psihologi jau sen ievērojuši, ka pārdzīvojumu "uzlikšana" uz papīra uzlabo pašsajūtu.

2. Sāc nodarboties ar kaut ko jaunu

Piemēram, jau bērnībā sapņoji nodarboties ar daiļslidošanu, bet īstenot šo mērķi neizdevās. Kāpēc to nesākt darīt tūlīt un tagad? Pieaugušajiem ir savas treniņgrupas, arī iesācēja līmenī - vari nekautrēties - tavi treniņu biedri sākumā būs tikpat neveikli un nedroši uz slidām. Jaunas emocijas un draugi palīdzēs atvairīt uzmācīgās domas par saviem trūkumiem.

3. Pierodi pie sava ķermeņa

Izklausās vienkārši, bet izrādās, ka daudzi pieauguši cilvēki tā arī nav pieņēmuši savu ķermeni tādu, kāds tas ir. Velti 15 vai 20 minūtes dienā, lai pastaigātos pa māju kaila. Šķiet dīvaini, bet šādas nodarbes palīdz pierast pie sava ķermeņa un tā īpatnībām.

4. Sarīko sev īstu fotosesiju

Dodies pie profesionāla fotogrāfa, lai uzņemtu dažus attēlus. Skaistas fotogrāfijas cels pašapziņu, ļaus sevi ieraudzīt it kā no malas. Iespējams, tevis iztēlotās problēmas tagad šķitīs tīrie nieki.

5. Iemācies nenoslēgties sevī, ja runa ir par tavu ārieni

Tieši pretēji, iemācies pienācīgi atbildēt cilvēkiem, kuri tev saka kaut ko nepatīkamu. Mācies būt pārliecināta par sevi. Sākumā nāksies it kā uzvilkt masku, bet ar laiku šī maska kļūs par tavu pastieso seju.

6. Ārieni iespējams mainīt

Svarīgi saprast, ka vērsties pēc palīdzības pie plastikas ķirurga vērts tikai tad, ja esi izmēģinājusi visu iespējamo, bet vienalga neesi spējusi pieņemt sevi tādu, kāda esi.

Sākumā vari mēģināt eksperimentēt ar frizūru, nokrāsot matus citā krāsā, iegādāties krāsainas lēcas vai mainīt ģērbšanās stilu.

7. Atrodi savu sporta veidu

Regulāras sporta nodarbības palīdzēs uzlabot ķermeņa formas, tādējādi atrisinot vismaz vienu no problēmām ar izskatu. Un tas, jāatzīst, jau ir daudz.

8. Iemīlies un sajūties mīlēta

Psihologi uzsver: sajūta, ka esi mīlēta, sniedz iekšēju miera sajūtu, pārliecinātību un laimes sajūtu. Neatsakies no tik labām lietām! Kas var būt jaukāk, kā dzirdēt kaut ko patīkamu no mīlama cilvēka? Un tas ļoti paaugstina pašvērtējumu!

9. Attīsti savu humora izjūtu un prasmi sarunāties

Atceries, ka āriene cilvēkā nepavisam nav galvenais. Daudz svarīgāk ir prast sevi pasniegt, uzvedības veids, šarms un prasme sarunāties. Centies sevī attīstīt tieši šīs iezīmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!