Foto: Mavrix/Scanpix
Spāņu modele un aktrise Penelope Krusa, kura šobrīd gaida otro bērnu, atklājusi, kādus ēšanas paradumus ievēro, lai vienmēr izskatītos slaida un vingra.

Kā vēsta resurss "secretsofbeauty.com", 38 gadus vecā spāņu skaistule ir uzticīga tā sauktajai Vidusjūras diētai.

Spānija ir izslavēta ar veselīgo virtuvi, kurā daudz izmanto svaigus dārzeņus un augļus, olīveļļu, zivis un citus dabīgus produktus.

Arī Penelopes ēdienkartē ir daudz augļu un dārzeņu. Tāpat viņa atšķirībā no daudzām citām slavenībām neatsakās no maizes, makaroniem, rīsa un olīveļļas saprātīgos daudzumos.

Vidusjūras diētas principi

Atbilstoši Vidusjūras diētas principiem katru dienu jāēd dārzeņi (aptuveni viens kilograms). Ēdienkartē iekļaujamas arī olbaltumvielas: gaļa, zivis, olas.

Šajā diētā veselīga uztura pamatā ir dabīga, netrekna gaļa. Tāpat regulāri galdā tiek celtas svaigas zivis, jūras produkti (omāri, kalmāri, mīdijas, jūras ķemmītes), kā arī augu eļļas.

Spāņu virtuvē goda vietā ir arī olas - vismaz divas līdz četras nedēļā. No piena produktiem iecienīti dabīgie jogurti un rūgušpiens, bet nelielos daudzumos: mazs gabaliņš siera vai divi jogurtiņi, vai glāze liesa kefīra dienā.

Nav aizmirsti arī ogļhidrāti: makaroni un putras, kā arī rīsi un graudu pārslas.

No uztura iesaka izslēgt rafinētos ogļhidrātus, pilnpienu, bet biezpiena daudzums jāierobežo.

Penelopes mīļākais ēdiens

Aktrise Penelope Krusa atzīst, ka viņai ļoti patīk garšīgi paēst - no tā viņa gūst lielu baudu. Viņu kārdina arī slaidumam nevēlami produkti, piemēram, maize, makaroni, cepti ēdieni.

Zvaigznes mīļākais ēdiens ir pavisam vienkāršs - svaiga maize, kas pārkaisīta ar sāli un pārlieta ar olīveļļu. Viņai garšo arī kartupeļu omlete, pasta un pica, mango un brūnie rīsi.

Tāpat Penelope neslēpj, ka reizēm mielojas arī ar ātrajām uzkodām - reizēm viņa apēd hamburgeru pat pirms iznāciena uz sarkanā celiņa.

"Es apēdu hamburgeru un pēc tam izgāju uz sarkanā celiņa. Kas tur tik briesmīgs? Es tos ēdu reizi vai divas nedēļā, tie ir mani mazie svētki. Mans iecienītākais ir dubultais hamburgers ar frī kartupeļiem," diētām veltītajam izdevumam atklājusi aktrise.

Kalorijas dedzina dejojot

Sadedzināt liekās kalorijas un saglabāt apskaužami slaidu augumu Krusai palīdz dejas. Jau pēc pirmā mazuļa piedzimšanas Penelope veiksmīgi atguva ideālu formu, pateicoties baleta nodarbībām.

"Man patīk balets, vispār patīk dejot. Apmeklēt sporta zāli man šķiet garlaicīgi, jo esmu pieradusi pie dejas brīvajām kustībām, nevis stingras disciplīnas. Dejas arī rada daudz lielāku gandarījuma sajūtu."

Sporta zāli aktrise tomēr nākoties apmeklēt, lai veiktu spēka vingrinājumus muskuļu tonusa un masas uzturēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!