Foto: Scanpix
Aktrisei un modelei Meganai Foksai nākas efektīvi kontrolēt svaru - lomai "Transformeros" viņa trīs nedēļu laikā kļuva par pieciem kilogramiem smagāka, filmā "Dženiferas ķermenis" - notievēja par 15 kilogramiem, arī pēc dēliņa piedzimšanas formu viņa atguvusi apskaužami ātri.

Kā atzīst resurss "ladymail.ru", pēc tik straujām svara svārstībām ārsti konstatēja anēmiju un ieteica ēst vairāk gaļas. Aktrise pievērsās pasaulē slavenajai Pītera D'Adamo diētai, kas paredz sastādīt ēdienkarti atbilstoši asinsgrupai.

"Cilvēkiem, kuri tāpat kā es pieder pirmajai asinsgrupai nepieciešams daudz olbaltumvielu, tomēr gaļu es vienalga neēdu - dodu priekšroku zivīm," atzinusi aktrise.

Foksa tāpat kategoriski noliedz, ka 2011. gadā, kad viņa piedalījās "Emporio Armani" apakšveļas reklāmas kampaņā, būtu sasirgusi ar anoreksiju. Dzeltenā prese tolaik baumoja, ka Megana kļuvusi pārāk tieva un zaudējusi seksīgumu - un tieši tāpēc neieguvusi lomu "Transformeru" trešajā turpinājumā.

Zvaigznes personīgais treneris gan šādu iespēju apšauba: "Tā nav nekāda anoreksija, vienkārši Meganai ir ļoti strauja vielmaiņa, un viņai principā grūti pieņemties svarā. Šobrīd treniņu process tiek virzīts tā, lai palielinātu viņas muskuļu masu."

Ēdienkartē - gan veselīgi produkti, gan našķi

Ja Megana Foksa intervijās ārvalstu presei bijusi atklāta, viņa nav stingru diētu piekritēja. Viņa ēd visu, kas garšo, bet slaidais augums un straujā vielmaiņa mantota no vecākiem. Aktrisei, lai pieņemtos svarā, esot kārtīgi jāpacenšas.

No veselīgajiem produktiem Foksa dod priekšroku zivīm, lapu salātiem un burkāniem. No ne visai veselīgajiem - maizei ar ķiplokiem, ogu pīrāgam, bifštekam un kartupeļu biezputrai.

Savukārt ēdienreižu biežums atbilst dietologu bieži ieteiktajam - piecas sešas nelielas ēdienreizes dienā, obligāti - kārtīgas brokastis ar olu ēdieniem: "Tas ir galvenais un, šķiet, vienīgais veids, kā nepārēsties pirms gulēt iešanas," apgalvo daiļā aktrise.

Slāpes Foksa remdē ar ūdeni, kuram pievienota citrona sula, viņai garšo arī tēja un latte kafija.

Kādus brīnumus dara ābolu etiķis

Visnotaļ parastajā Foksas ēdienkartē ir arī savi triki - viņa iecienījusi ābolu etiķi. Pēc viņas domām, karotīte ābolu etiķa, kas izšķīdināta ūdenī, pirms ēšanas sniedz labus rezultātus: izvada no organisma toksīnus un šlakvielas, uzlabo vielmaiņu, kas nodrošina slaidu augumu un labu ādas stāvokli. Ābolu etiķi kā diētas palīglīdzekli atzīst arī supermodele Sindija Krouforde.

Akrojogas treneris apciemo mājās

Tā kā Megana nekad nav bijusi fanātiska fitnesa piekritēja un viņai slinkums apmeklēt sporta zāli, personīgais treneris viņu apciemo mājās vairākas reizes nedēļā.

Tieši viņai izstrādāta īpaša treniņu programma - piemēram, zvaigzne nodarbojas ar tā dēvēto akrojogu - mūsdienīgu jogas novirzienu ar akrobātikas elementiem, viņai patīk arī pilates un kardioslodzes trenera uzraudzībā, tāpat spēka vingrojumi vēdera presei un pēcpusei.

Papildus Foksa arī peld, nodarbojas ar sērfingu, brauc ar velosipēdu un pat apmeklē jāšanas klubu. Lielisks fitness esot arī māmiņas pienākumu pildīšana - aizvadītā gada oktobrī Meganas un viņas vīra, aktiera Braiena Ostina Grīna ģimenē piedzima dēls Noa Šenons Grīns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!