Foto: AFP/Scanpix
Dažādos skaistāko slavenību topos bieži minētā aktrise Katrīna Zeta-Džonsa, kura 43 gadu vecumā izskatās lieliski, apgalvo, ka viņas skaistumkopšanas receptes ir ļoti vienkāršas un tās var izmantot ikviena sieviete, turklāt aktrise neatzīst diētas un plastisko ķirurģiju.

Kā vēsta izdevums "Woman's Daily", aktiera Maikla Duglasa dzīvesbiedre matu kopšanai izmanto alu, bet visu, kas vajadzīgs baltiem zobiem, atrod ledusskapī.

Kā atdzīvināt "nogurušus" matus. Katrīna Zeta-Džonsa piekrīt skaistuma ekspertu novērojumam, ka dažādas eļļas ļauj atjaunot matu elastību un stiprumu. Tomēr aktrise nesteidzas iegādāties industrijas jaunākos produktus, bet lieto paaudzēs pārbaudītu matu kopšanas līdzekli - rīcineļļu. Vakaros viņa veic galvas masāžu, ierīvē eļļu ādā un matos visā to garumā. Pēc tam uzvelk cepurīti un dodas gulēt - tā līdzekļa barojošās vielas iedarbojoties aktīvāk.

Tāpat Katrīna iecienījusi masku matiem, kuras sastāvā ir medus un alus. "Reizi nedēļā es matus palutinu ar masku no medus un alus. Un, lai gan pēc tam vairākas dienas jūtos kā alus mucas dibenā, rezultāts ir tā vērts!" žurnālam atklājusi aktrise, piebilstot, ka šāda maska nostiprina matus un padara tos viegli ieveidojamus.

Kā saglabāt baltus zobus. Zeta-Džonsa neatzīst zobu balināšanu skaistuma klīnikās vai citas kaitīgas procedūras. Katrīna ir pārliecināta, ka pie slavenā amerikāņu baltzobainā smaida var tikt ikviens, kura rīcībā ir ledusskapis, bet tajā - zemenes un piparmētras.

Aktrise katru rītu saberž zemenes kopā ar piparmētrām, pievieno šķipsnu sodas un ar iegūto maisījumu tīra zobus. Dienas gaitā Katrīna zobu tīrībai pēc katras maltītes apēd ābolu, kurā esošās skābes arī iedarbojas kā balinātājs.

Kā cīnīties pret grumbām. Katrīna atklāti atzīst, ka ar vecmāmiņu receptēm vien nepietiek, lai cīnītos pret novecošanu, tomēr arī tās esot gana noderīgas. Aktrise iesaka ādu ierīvēt ar medus un sāls maisījumu, kas darbojas kā pīlings: sīkās sāls daļiņas atloba atmirušo ādas virskārtu, bet medus ādu baro. Zeta-Džonsa šādu procedūru veic reizi nedēļā un apgalvo, ka pēc tās āda izskatās daudz labāk.

Kā saglabāt ķermeņa tonusu. Zeta-Džonsa ir izteiksmīgas figūras īpašniece, bet atzīst, ka vienmēr atrodas kaut kas uzlabojams. Šī mērķa vārdā viņa ne tikai nodarbojas ar sportu, bet arī pareizi ēd, ieturot trīs ēdienreizes dienā. "Tieši no ēdienkartes ir atkarīgs arī ādas stāvoklis, tāpēc es vienmēr iebilstu pret diētām. Jāēd tad, kad esi izsalkusi, bet ne biežāk kā trīs reizes dienā," iesaka aktrise.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!