Foto: Reuters/Scanpix
Varētu domāt - kas tas par dīvainu jautājumu?! Bērni ir priekš tā, lai mēs viņus mīlētu. Jā, protams, taču bez šīs fundamentālās patiesības eksistē vēl citi iemesli, kāpēc pasaulē tiek laisti bērni, raksta resurss woman.ru.

Aizbēgt no vientulības, iegūt jēgu dzīvei


Foto: LETA

"Ja godīgi, es biju gatava doties uz pilsētas centrālo laukumu ar plakātu rokās: "Sveiki, es esmu Kristīne, pārdevēja. Es gribu bērnu!"" atzīstas kāda 35 gadus veca sieviete. "Es sev visu laiku teicu, ka laulības jautājumu var atlikt un atlikt uz nenoteiktu laiku līdz bezgalībai, bet ir beidzot laiks, lai dzemdētu bērnu."

Šādu sieviešu ir daudz. Nereti šādos gadījumos bērnā tiek ieguldīts tik daudz, ka tas kļūst par savas mātes dzīves jēgu. Taču briesmas šādu "tikai sev" radītu bērnu gadījumā slēpjas apstāklī, ka dažas mātes vēlāk nespēj pārcirst psiholoģisko nabassaiti un neļauj bērnam doties savas dzīves "brīvajā peldējumā". Šādā situācijā arī līdz šantāžai nav tālu - tādām frāzēm kā "es tavā labā visu esmu darījusi", "es tevi viena pati vilku", skaļi neizteiktas, bet vienalga spēcīgi nolasāmas ir frāzes "tu - nepateicīgā meita" vai "man ir visas tiesības kontrolēt tavu dzīvi".


Nopelnīt naudu


Foto: PantherMedia/Scanpix

Bērni - tas ir kapitāls (un ne tikai mātes). Ar pareizo pieeju tie var nest arī pieklājīgu peļņu. Negribas ticēt? Paskatieties kaut vai, piemēram, uz pasaulslaveno Kardašjanu ģimeni un tās māti - Krisu Dženneru. Bijusī saviesīgās dzīves lauvene pārkvalificējās par ģimenes brenda menedžeri un tagad saņem 10% no kopējiem ieņēmumiem. "Kurš būtu zinājis, ka tas būs tik izdevīgi? Man vajadzēja sagādāt vairāk bērnu!"- skaidri pavēstījusi ģimenes mammīte intervijā "The Hollywood Reporter".


Realizēt savas ambīcijas


Foto: Shutterstock

Pietiek paskatītos uz to ārprātu, kas notiek mazu bērnu skaistumkonkursos. Mazās meitenītes kļūst par instrumentu, ar kuru viņu mātes cenšas īstenot pašas savus sapņus, kuri nav īstenojušies viņu dzīvēs. Vēl - šādi viņas cenšas pierādīt, ka ir pašrealizējušās vismaz kā mātes (ja jau reiz visās citās dzīves jomās to nav izdevies izdarīt).

Šādām mātēm bērni izskatās kā tādi mazi pieaugušie - meitām ir make-up, frizūras, pielipinātas mākslīgās skropstas, mākslīgais iedegums. Un tam visam komplektā nāk māte, kas nespēj un nevēlas atdalīt bērna intereses no viņa pašas interesēm. Kā dzīvi dzīvo šie bērni - savu vai mātes? Šis jautājums paliek atklāts ...


Vidējo pirkstu - skauģiem


Foto: PantherMedia/Scanpix

"Nesagaidīsiet!" - apmēram šādu mesidžu bez vārdiem raida sieviete, kuras ģimenes dzīve ir plašākas vai un šaurākas sabiedrības interešu lokā. "Vai domājat, ka mums viss ir slikti? Nekā nebija! Mums viss ir super, vienkārši brīnišķīgi!"

Spriediet paši - vismaz divas reizes drīz pēc pēc sulīgu baumu parādīšanās par futbolista Deivida Bekhema neuzticību, viņa sieva Vikija kļuva grūta. Tādos apstākļos vispirms piedzima dēls Krūzs - bija 2004. gads, kad pasaules mediji vētīja informāciju par Deivida dēku ar viņa palīdzi Rebeku, bet Vikija nekavējoties izlidoja uz Madridi, lai glābtu ģimeni. Ģimenes trešais bērns piedzima 2005.gada februārī. Jauns skandāls par citu Deivida sakaru izcēlās 2010.gada rudenī un 2011.gada vasarā zvaigžņotajam pārim piedzima meita.


Atbrīvoties no mazvērtības sajūtas


Foto: Shutterstock

"Visām (godīgām, pašrealizējušamies un laimīgām, precētām - vajadzīgo pasvītrot) sievietēm ir bērni! Vispār - visiem normāliem cilvēkiem parasti ir bērni. Sieviete var saukt par īstu sievieti tikai pēc dzemdībām"- meitenēm un sievietēm, kuru mātes un vecmāmiņas viņas audzinājušas saskaņā ar šo saukli, nav viegli pieaugušo dzīvē. Tādu, kas vēlas būt "kā visi citi", pat neskatoties uz visu to, ko var sasniegt bezbērnu cilvēki, ir ļoti daudz, un tas ir saprotami. Piederība lielai sociālai grupai padara dzīvi sabiedrībā vieglāku (pašai nekas nav jāizgudro, par šo viss jau ir pateikts, piemēram, vienmēr var piesegties ar universālo "viņa taču ir māte").

Bet pēc bērna piedzimšanas pastāv liels risks nokļūt nākamajās psiholoģiskajās lamatās, kas saucas "Esmu slikta māte ..."


Savažot vīrieti


Foto: PantherMedia/Scanpix

Samērā bīstams un neefektīvs veids, kas, saskaņā ar statistiku, nostrādā tikai katrā desmitajā gadījumā, taču sievietes turpina to izmantot. Protams, ka mazie zēni un meitenes, kuru vecāki dzīvo kopā vienā teritorijā tikai "bērnu dēļ", no tā nekļūst ne par kripatu laimīgāki. Gluži pretēji - viņi akūti pārdzīvo šo nejēdzīgo situāciju un vēl ilgi pēc tam var justies vainīgi, ka vecāki pastāvīgi strīdas un ir nelaimīgi.


Pagarināt/ atkārtot jaunību


Foto: PantherMedia/Scanpix

Kamēr jums ir mazs bērns, šķiet, ka vecuma ir kaut kur tālu, tālu projām. Tas neattiecas uz jums personīgi nekādā veidā. Tāpēc arī dzemdē 50 un pat 65 gados. Pašapmāns? Nemaz. Akušieri-ginekologi apgalvo, ka daudzām 50 gadus vecām sievietēm mūsdienās bioloģiskais vecums ir par 10-15 gadiem mazāks nekā reālais. Viņas tiešām ir spējīgas iznēsāt bērnu.

Pētījumi ir pierādījuši, ka tie, kas ir starp grūtniecību un karjeru izvēlas karjeru, un grūtniecību atliek "līdz vēlākam laikam", ir vairāk pārtikuši un izglītoti. Kā sekas tam ir labāka fiziskā veselība nekā vidēji vienaudžiem. "Viņi tiešām ir ļoti jauni - šie piecdesmitgadnieki," - saka Ričards Polsons, auglības eksperts no Dienvidkalifornijas Universitātes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!