Foto: AP/Scanpix
Kamēr bijušajā padomju telpā no vīriešiem tiek sagaidīts, ka viņi 8. martā sievietes apbērs ar ziediem un nēsās uz rokām, citur pasaulē ar puķēm šķiežas daudz skopāk, tā vietā ar cieņu pieminot sieviešu tiesību aktīvistes un ļaujot daiļā dzimuma pārstāvēm pašām atcerēties savu nozīmi, varēšanu un ietekmi. Šajā dienā īpaši atceras tās sievietes, kas savulaik devušās cīniņā ar skarbo vīriešu pārvaldīto sabiedrību un pārkāpušas sociālās nevienlīdzības slieksni, vēsta interneta vietne "Peachpurple.hubpages.com".

Šajā dienā ikviens un ikviena var izrādīt cieņu kādai savā dzīvē svarīgai sievietei, kaut vai nosūtot uzmundrinošu vai pateicības pilnu īsziņu vai atstājot zīmīti uz galda vai mēteļa kabatā. Izdomas uzjundīšanai iesakām izmantot arī kādu no šeit minētajiem visā pasaulē populārajiem izteicieniem:

Neviens nevar ļaut tev justies sliktāk, ja pati neesi to atļāvusi.

/Eleanora Rūzvelta/

Ja vēlies, lai kaut kas tiktu pateikts, jautā vīrietim, bet, ja gribi, lai kaut kas tiek izdarīts, prasi sievietei.

/Mārgareta Tečere/

Vīrieši, kas pret sievietēm attiecas kā pret bezpalīdzīgām un jaukām rotaļlietām, ir pelnījuši tādas sievietes, kuras pret vīriešiem attiecas kā pret burvīgiem un dāsniem banku kontiem.

/Nezināms autors/

Daudzām sievietēm ir tāda problēma, ka viņas var sajūsmināties par neko un vēlāk "šo neko" arī apprecēt.

/ Šēra/

Ja mūsu vidū nav miers, tad tas ir tāpēc, ka esam aizmirsuši, ka mēs piederam viens otram.

/Māte Terēze/

Vispārīgi skatoties, mātes un mājsaimnieces ir vienīgie darbinieki, kuriem nekad nav brīvā laika. Viņas ir lieliska bez-brīvdienu šķira.

/Anne Morova-Lindberga/

Apburoša sieviete neseko pūlim. Viņa ir pati par sevi.

/Loreta Janga/

Sievietes minējumi ir daudzkārt precīzāki nekā vīrieša pārliecinātība.

/Radjards Kiplings/

Ātrākais veids, kā izmainīt sabiedrību, ir mobilizēt visas pasaules sievietes.

/Čārlzs Maliks/

Sievietes ir īstās sabiedrības arhitektes.

/Henrieta Bīčere-Stova/

Sievietes ir kā āboli kokos - labākie ir pašā galotnē. Vīrieši nevēlas sniegties pēc šiem labākajiem, jo nevēlas krist un savainoties, bet tā vietā viņi izvēlas salasīt tos, kas nedaudz iepuvuši mētājas pa zemi, jo tas ir tik daudzkārt vieglāk.

Protams, galotnē esošie domā, ka viņiem kas kait, lai gan patiesībā tie ir lieliski. Viņiem tikai jāgaida īstais ābolu lasītājs, kam netrūkst drosmes uzrāpties līdz pat pašai galotnei.

/Nezināms autors/

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!