Foto: PantherMedia/Scanpix
Pirmajam iespaidam ir būtiska loma indivīdu savstarpējā komunikācijā, radot noteiktus priekšstatus un gaidas. Būtiski, ka pirmā iespaida radīšanā krietni lielāka nozīme ir veidam, kā sevi pasniedz kopumā, nevis vien pievilcīgam ārējam izskatam, uz ko nereti mēdz paļauties samērā daudzas sievietes.

Izdevums "Shape" ir apkopojis piecus svarīgākos priekšnoteikumus veiksmīga un patīkama pirmā iespaida radīšanai, kas noderēs ne tikai iepazīstoties ar jauniem cilvēkiem, bet arī publiski uzstājoties un piedaloties darba intervijās.

Ļauj savām pēdām runāt!

Tev nekad nevarēs būt par daudz kurpju pāru, tomēr ņem vērā, ka cilvēki tevi vērtēs pēc katra no tiem. Kādā pētījumā noskaidrots, ka apkārtējie patiesi var noteikt konkrētā cilvēka vecumu, dzimumu un ienākumu lielumu, vien aplūkojot, kādi ir šī cilvēka apavi.

Tāpat apavu valkātājiem tiek piemērotas noteiktas rakstura īpašības. Piemēram, sievietes, kuras valkā vīrišķīgas kurpes, tiek raksturotas kā personas, kas nebaidās paust krasi atšķirīgu viedokli, savukārt stilīga un interesanta dizaina kurpēm tiek piedēvēti turīgi un pašpārliecināti īpašnieki.

Kosmētikas spēks

Pētījumos noskaidrots, ka vaigu sārtums un acu ēnas ne tikai padara pievilcīgāku tavu izskatu, bet arī piešķir lielāku pašpārliecinātību, kā arī cilvēki labvēlīgāk attiecas pret sievietēm, kuras ikdienā lieto kosmētiku, vērtējot viņas kā patīkamākas, zinošākas un uzticamākas nekā sievietes, kuras staigā nekrāsojušās.

Tomēr atceries, ka pārlieku biezs grima slānis var panākt nedaudz pretēju efektu! Protams, tas nemazinās tavu pievilcību, tomēr cilvēki sievietes, kurām ir profesionāli uzklāts grims, nereti vērtē kā neuzticamas un negodīgas, īpaši tad, ja uz grimēto seju uzmests vien īss skatiens.

Smaidi vienmēr un visur!

Nav noslēpums, ka pievilcīgs smaids ir viena no lielākajām skaistuma rotām, kā arī tam ir būtiska nozīme pirmā iespaida radīšanā.

Cilvēki, kuru zobi ir veseli, balti un taisni, tiek uzskatīti par laimīgākiem, gudrākiem un veiksmīgākiem. Savukārt kādā pētījumā noskaidrots, ka cilvēki ar nekoptiem zobiem vismaz trīsdesmit astoņos procentos gadījumu zaudētu iespēju doties uz otro randiņu un pastāv pat piecdesmit procentu iespējamība, ka, izvērtējot kandidātus ar vienādām prasmēm un profesionālo pieredzi, darba devējs dos priekšroku baltākā un veselīgākā smaida īpašniekam.

Apģērbs veido sievieti

Pētījumos atklāts, ka sievietes, kuras ikdienā valkā svārkus un žaketi, nevis bikškostīmus, pelna vairāk, un speciālisti ir pauduši uzskatu, ka klasiska stila svārki sabalansē profesionalitāti ar pievilcību, nepadarot to valkātāju provokatīvu.

Tāpat svārku valkāšana sievietei ļauj justies pašpārliecinātākai un izskatīgākai, kas attiecīgi uzlabo pašapziņu un publisko uzstāšanos kvalitāti.

Stalta un pašpārliecināta stāja

Kā izrādās, taisnas muguras turēšana un nebaidīšanās piepildīt telpu ar savu ķermeni ir veiksmīgu cilvēku raksturīgākā iezīme. Tāpat tā rada autoritatīvu un pašapzinīgu iespaidu, attiecīgi liekot cilvēkam tā arī justies un izturēties.

Atceries, ka žesti un tava ķermeņa poza ir krietni nozīmīgāka par to, ko tu runā, tādēļ iznes savu augumu ar cieņu, un arī apkārtējie tevi novērtēs!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!