Foto: DELFI
Labdarības projekta "Laimīgai Latvijai" ietvaros notika ziedojumu piesaiste vairāk nekā 26 500 latu apmērā Andrai Kvālei, kurai bija nepieciešama ārstēšanās Vācijā, lai glābtu viņas dzīvību. Pateicoties lielajam sabiedrības atbalstam, aprīlī Andrai bija iespēja doties uz klīniku un uzsākt ārstniecību. Diemžēl aprīļa nogalē Andras cīņa ar slimību beidzās, taču labdarības projekts "Laimīgai Latvijai" pateicas visiem ziedotājiem par Andras un viņas ģimenes atbalstīšanu, portālu "Delfi" informē organizācijas pārstāvji.

Pērn Andrai tika konstatēta ļaundabīga asinsrades slimība. Savukārt šī gada sākumā valsts atteica palīdzību ārstēšanās izdevumu segšanai. Pēc nepieciešamo līdzekļu savākšanas ar Ziedot.lv un "Maxima" palīdzību Andra uzsāka ārstēšanos Vācijā.

Sākotnēji viņas organisms pozitīvi reaģēja uz jaunajām zālēm, taču viņa divas reizes nonāca intensīvajā terapijā, jo tika atklāta bakteriāla plaušu infekcija, kas kavēja uzsākto terapiju. Kad Andras stāvoklis tika stabilizēts, viņa ar speciālo lidmašīnu tika transportēta un Latviju, kur 20.aprīlī Andras cīņa ar slimību beidzās.

"Diemžēl Andras vairs nav starp mums. Taču darbs, kas tika izdarīts, ir katra sirdsdarbs, kas ļauj secināt, ka mums Latvijā rūp mūsu līdzcilvēki, mums ir svarīgi viņiem palīdzēt. Ļaudis ir gatavi palīdzēt svešiniekam un dot to vienīgo salmiņu, pie kura pieķerties. Andrai šis salmiņš diemžēl bija par īsu. Taču galvenais, ko iegūs Andras 12 gadus vecais dēls, ir apziņa, ka viņš šajā valstī nav viens. Bez līdzcilvēku atbalsta un ziedojumiem Andra un tuvinieki neuzzinātu, vai viņai bija iespēja izārstēties. Taču tagad viņi ir mierā, jo zina, ka izdarījuši visu iespējamo un pat neiespējamo. Tāpēc Andras un viņas tuvinieku vārdā varam teikt sirsnīgu paldies visiem ziedotājiem un apgalvot, ka nevienas pūles nav bijušas veltīgas," uzsver Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta.

Vācijas klīnika pašlaik veic visu izmaksu kalkulāciju, un, ja no saziedotās summas būs atlikuši līdzekļi, tie tiks atdoti Ziedot.lv, ko plānots izmantot citos līdzīgos gadījumos. Taču, ja kāds no ziedotājiem vēlas atgūt savu ziedojumu no atlikušajiem līdzekļiem, kas ziedoti Andras ārstniecībai, var sazināties ar Ziedot.lv.

Ziedot.lv darbs turpinās, un ir vēl daudz cilvēku, kam Latvijā palīdzēt. Lai dāvātu līdzekļus un sniegtu palīdzību grūtībās nonākušām Latvijas ģimenēm, ikviens ir aicināts izvēlēties sev ērtāko labdarības veidu:

  • ziedojot ar internetbankas palīdzību Ziedot.lv mājas lapā www.ziedot.lv;
  • zvanot uz ziedojumu tālruni 900 67 009 (maksa par zvanu - 1 lats);
  • ziedojot 684 ziedojumu kastītēs veikalu tīklā "Maxima" visā Latvijā.

Projektā "Laimīgai Latvijai" iegūtie ziedojumi tiek izmantoti, lai sniegtu praktisku palīdzību ģimenēm visā Latvijā. Sadarbojoties sociālajiem dienestiem un vietējām labdarības organizācijām, Ziedot.lv rūpīgi izvērtē katras ģimenes situāciju un organizē nepieciešamās palīdzības sniegšanu. Projektā iesaistītajām ģimenēm tiek dota nevis nauda, bet gan atbalsts, nodrošinot pašas nepieciešamākās ikdienas lietas.

  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!