Foto: Shutterstock
Atklāts, ka sievietes, lai aizstātu pazaudētos kosmētikas piederumus un skaistumkopšanas līdzekļus, mūžā iztērē aptuveni 13 000 latu, informē izdevums "Daily Mail".

Visbiežākais grima piederumu pazaudēšanas iemesls ir ik rīta krāsošanās sabiedriskajā transportā, kur tie tiek steigā atstāti.

Tāpat puse no pētījumā aptaujātajām sievietēm atzinušas, ka kosmētiku mēdz atstāt taksometru aizmugurējos sēdekļos, savukārt trešdaļa sieviešu to aizmirst vīriešu vai bijušo mīļāko dzīvokļos. Populāras  vietas, kur tiek atstāta kosmētika, ir arī restorāni un nakts klubi.

Aptaujātās sievietes arī atklāja, ka lietu pazaudēšana notiek vismaz reizi mēnesī, un nereti, tā vietā, lai pazudušo kosmētikas piederumu meklētu, nekavējoties vietā tiek iegādāts jauns tā aizstājējs.

Vēl pētījumā tika noskaidrots, ka vismaz septiņdesmit procenti sieviešu atsauktu randiņu vai biznesa tikšanos gadījumā, ja būtu pazudusi lūpu krāsa vai būtu izplūdusi skropstu tuša, minot to kā iemeslu emocionālam trauslumam un nepilnvērtības sajūtai.

Došanās uz randiņu bez grima ir nepieņemama septiņdesmit procentiem sieviešu, un puse justos krietni neomulīgāk un nervozāk, dodoties uz darba interviju savā dabiskajā izskatā.

Viena no desmit sievietēm labprātāk pazaudētu savu mēteli nekā kosmētikas maciņu, un seši procenti labprātāk atteiktos npo kredītkartes.

Šis fenomens tiek raksturots ar faktu, ka sievietes grima piederumus uztver kā daļu no sevis, vērtējot tos ļoti personiski. Tāpat nereti tiek uzsvērta iecienīto kosmētikas produktu ražošanas pārtraukšana, kas sagādā grūtības atrast pienācīgus to aizstājējus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!