Foto: Reuters/Scanpix
Nav noslēpums, ka krūtis ir viena no sievietes auguma kārdinošākajām daļām, un par to esamību aizdomājusies arī kāda bloga "Gurl" autore, kura, minot dažādos pētījumos iegūtus datus, piedāvā savus novērojumus par iemesliem, kāpēc vīrieši šo ķermeņa daļu sievietes augumā vērtē visatzinīgāk.

Jāpiebilst, ka, tā kā bloga autores novērojumi un paustie secinājumi ir subjektīvi, portāls "Delfi" neuzņemas to pasludināšanu par vispārpieņemtu patiesību un piedāvā vien atsevišķu viedokli par konkrēto tēmu.

Kā informē bloga autore, saskaņā ar vairākiem pētījumiem noskaidrots, ka vīrieši ar zemākiem ienākumiem izvēlas sievietes ar kuplākām krūtīm, savukārt vīrieši, kuru finansiālais stāvoklis pārsniedz vidējo, neatsakās arī no mazāka izmēra sievišķo apaļumu īpašniecēm.

Pētnieki šo tendenci skaidro, minot atšķirības uztveres un instinktu līmenī, kas vīriešos saglabājušies kopš cilvēces pirmsākumiem un neapzinātā līmenī sūta stimulus par sievietes potenciālo izturību apgrūtinātu dzīves apstākļu gadījumā.

Respektīvi, sievietes ar kuplākām krūtīm var lepoties ar lielākām tauku rezervēm, kas var glābt no nāves bada laikos, savukārt slaidākām sievietēm ar mazāka izmēra krūtīm šāda situācija varētu radīt draudus dzīvībai un veselībai, rezumē bloga autore.

Tāpat vīriešu dotā priekšroka lielāka vai mazāka izmēra krūtīm noteikta vēl kādā eksperimentā. Tajā atklāts, ka, jūtot izsalkumu, vīrieši atzinīgāk vērtēs kuplas krūtis, savukārt pēc maltītes ieturēšanas par ne mazāk labām esam atzītas arī mazākas krūtis.

Šo novērojumu skaidro instinktīvā krūšu saistīšana ar mātes lomu un mazuļa pabarošanu, raksta blogere, minot vēl kādu ne mazāk pārsteidzošu pētījumu.

Sieviešu krūšu izmērs tiek saistīs arī ar evolūcijas teoriju, skaidrojot, ka vīrieši, kas sevī jūt aicinājumu kļūt par tēvu, dod priekšroku lielāka izmēra krūtīm, jo asociē tās ar mātes lomu, savukārt mazu krūšu atzinīgāka vērtēšana liecina par iespējamu brieduma trūkumu un nevēlēšanos uzņemties ģimenes dibināšanu.

Tiesa, noteikta lieluma krūšu atzinīgāka vērtēšana ne vienmēr var precīzi raksturot konkrēto vīrieti, tomēr pētījumos gūtie rezultāti liecina par zināmām īpašībām, ko šādā veidā iespējams noteikt, rezumē blogere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!